Žena

МЕ о РОНА

Прилит торта. Умути добро '/, киле бутера; к томе додај |, киле шећера и 4 жуманца. Све мијешај “а сата, затим додај умућен снијег од 4 бјеланца, у, киле брашна од кромпира, сок и рибану кору од ' лимуна и 2 чашице коњака. Све лагано измијешај, саспи у подмазану модлу и пеци на умјереној ватри. Печену прели са преливом од рума.

Комита торта. Умути добро 7 жуманаца са 20 дека шећера; ктоме додај 18 дека самљевених бадема, умућен снијег од 7 бјеланаца, 7 комада туцаних каранфила, мало цимета, 1 кашику презле и сок и рибану кору од га лимуна. Све лагано измијешај, саспи у подмазану модлу и пеци на умјереној ватри. Кад се испече и охлади, прели озго са остаклицом од лимуна.

Змајева тпорта. Умути добро 6 жуманаца са 25 дека ванили шећера; к томе додај 25 дека куваних, пасираних кестена и умућен снијег од б бјеланаца. Све лагано измијешај, саспи у подмазану модлу и пеци. Печену надјени кроз средину са надјевом од чоколаде, а озго је прели са преливом од наранче. Из Српског Нувара од Зорке Бабић.

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА.

Г. Р—у у К. Доцне стигло за овај број.

Г. У. у М. И ваши су се ђаци закаснили.

Гђи Р. у В. Немамо више календара. Ако се још што врати, послаћемо вам.

Г Уа. Д. у С. Варате се, Часопис није као клупа у јавном парку, да је може баш свако употребити. Има и то границе, докле се може и мора „поштовати свачије мишљење“. а

Садржај 3. броја „Жене“.

Песма: Кроз прозор... од Ј. Горчилова. — Песма: Питао сам се... од Ј. Горчилова. — Песма: Док браћа моја... од Ј. Горчилова. — Хармонија. (Поглед на мушко-женско друштво). Од М. Ђ. — Нови обичаји Срба у Сев. Америци. Од Милана пл. Младеновића, Лаћарак. — Мудре изреке. још о женама. које не рађају. Од. М. Новак:вића, Загреб. -— Наука о музичким облицима. По Др. Г. Молнару — Исидор Бајић, Нови Сад. (Свршетак). — Један народни вођа и његова сасвим обична жена. (Приповетка). Од —ша. — Шта треба имати на уму када купујемо тканинер Од М]јТ. Књижевност и уметност. — Разне белешке. — Белешке из здравља. —- Белешке из домазлука. — Одговори уредништва.

Електрична штампарија дра Светозара Милетића у Новом Саду.