Žena

246. 5 ЖЕНА

Поштоване претплатнике и претплатнице „Жене“

из Хрватске и Славоније, Босне и Херцеговине, Далмације, молимо да претплату шаљу на администрацију. „Жене“ Розје гезјапје Ретомагадп.

Нови Сад априла 1919. | Администрација „Жене“.

Исправак.

У 2-ом броју „Жене“ на стр. 112 поткрале се следеће погрешке: Наслов „Ружна девојка“ треба заменути са „Знамените жене.“ А госпођа Масес са М1еј.

4 Разне вести.

Женска читаоница „Посестрима“. После присилног од мора од четир и по године, Женска читаоница „Посестрима“ отпочела је, или боље рећи наставила је свој рад. Ради са старом управом коју је рат затекао, а држаће велику скул штину, као и обично, крајем априла месеца. Новац који нам је стари мађарски режим одузео, има пуно изгледа да ће нам се вратити. Само наша богата књижница нам је ргстурена о њој нема више трага. Са њоме морамо почети изнова. За време рада у прошлим годинама потпомогли су нас у прикупљању дела сви наши књижевници; Па и сала апелујемо: на сву браћу нашу, који се пером баве, да нас помогну да сваки своје дело које до сад има и које буде написао по један примерак пошаље књижници наше „Посестриме“. Почетак учинио је г. градоначалник г. Јован Живојновић, по славши „Посестрими“ сва своја дела. А исто то је учинио и Јаша Томић. И сви наши српски листови учинили би род љубиво дело, да шаљу по један примерак свога листа. —

„Посестрима“ приређује својим чланицама сваке неде поучно забавно село. Та су села јако омиљена. Велика дв

,