Žena

ЖЕНА 587

[

— Бестрага велики трошкови, каже ми банатски јагурида,“. и весело дода да је нашао вицекумовског момка у особи власника фирме код „Невесте“, који се сам понудио да сноси пола трошка око украшавања свећа, које сам ја купио. Хвала му, рекосмо обоје погледајући се, али је тиме трошак смањен само за 200 круна, а остатак је још увек велик и прави терет.

Међутим се ова савремена идеја прочула у ужем кругу мојих личних и страначких пријатеља и на моје велико изненађење, а још на већу радост, понуди ми се и председник Д. Д. „3.“ за кумовског ортака и то са понудом, да ми да свилени превез по предратној цени. Што од прилике значи осам пута јевтиније. Што је обећао одмах је и испунио. Предао ми је свилу са речима: „Нека се зна да је кум каваљер био“. На што сам ја одмах додао: „Да је кум за пријатеље имао каваљере“. Сви се насмејаше а ја највише.

На свадби смо били само ја и кумовски момак без ортака. Ту смо се држали старог обичаја иначе оде духовитост.

"Мене кумовање стаје равно једну четвртину од. целокупног трошка, а у сватовима сам био силно расположен што је моја идеја повољно примљена и за савремену проглашена на све стране.

Туђе мисли. |

Ко се куне да нипошто неће, скоро увек хоће, ал само много тражи. ж Има ствари, о којима је непристојније говорити, него радити их. = Не остај дуго у посети. Али на сваки начин пази да: одеш раније, но што домаћима дође воља да те избаце.

%) Тврдица..