Ženski svet

88 ЖЕНСКИ ОВЕТ. 84

ову задругу стигли позиви за забаве из Мостара од православ. Срба, од ерџ. академичког друштва „Орбадије“ у Грацу, од суботичке добротворне задруге Српкиња, од митровачке госпојинеке задруге и од новосадске израилске женске задруге. — На знање.

Бр. 80. Председница држи, да би улешшало предстојећу забаву и да би било више гостију, кад би се од овог одбора позвало неколико младих људи од свију народности одавде, да суделују на забави као редитељи (аранжери). Прима се мњење председнице и наређује се, да се посову за то ова господа: Др. Паја Јанковић, Др. Милан Давидовац, Др. Милан Божески, Др. Милан Ћирић, Др. А. Кода, Сима Ћирић, Владимир Чакра, Милутин Чакра, Благоје Бранчић, Алекса Вулко, Ђорђе Величковић, Иван Косировић, Паја Романовић, Давид Ћурчић, Веселин Поповић сви из Нов. Сада, Јаша Дунђерски из Сентомаша; г. г. војнички часници:

сапетан Жунац, надпоручници: Станко Милић,

Шашић, Орешковић, Живановић, Вуковић, Шујица, и поручик: Марковић. Од несрба: Др. Сеп Деже, Штајгер, Варга, Јоз. Менрат, Лудвиг Севин, Касовиц и Вајсбергер.

Записник седнице од 20. Фебруара (8. марта) 1888.

Председава: Јулка Радовановићка, начелн.

Бележи: А. Варађанин, перовођа.

Приеутне: Хр. пл. Новићка, подначелиица, Соф. ЈеФтићка благајкиња, прегледачице: Кат, пл. Новићка и Флора Јевтићка и одборкиње: Љубица Димовићка, Пава Георгијевићка, Пава Живановићка, Катинка Христићча Софија Бипарићка, Персида Маркуш, Марија Јоцићка.

Бр. 31. Чита се записник одбор. еоднице од 4. (16) Фебруара о. г. — Одоставерава се.

Бр. 82, Председница извешћује, да је питомица Вукосава Вуканова приправница поднеја, на углед своју сведоџбу за прво по године ове школ. 1887. год. — По прочитаној сведоџби задовољио се одбор успехом.

Бр, 88. Председница извешћује, да су се ва изузетком ( сви позвани редитељи одазвали и били на забави задружној од 13. (25.) Фебр. о. тод. — Има се свима писмена захвала издати на одзиву.

Бр 34. Председница предлаже, да се прими ва чланицу задружину гђица Ана Бедричић. Прима се и благајкиња упућује, да јој изда правила и да ју уведе у главни записник.

Бр. 85. Благајкиња извешћује, да је стигао њој на име ове задруге позив овдашњег ватро гасног друштва за главну екупштину истог друштва. — Овлашћује се перовођа, да заступа задругу на тој скупштини.

Бр. 36. Перовођа чита извештај и рачун о забави задружиној од 13. (25. Фебруара о.г. По извештају том види се, да је на тој забави пало:

1. Од улазница. 2017 Ф, — н. 2. Од добровољних прилога 411 •». 60 н.

Свега 618 Ф. 60 н. 8. Потрошено је свега . . . 181 •. 08 н. 4. Остало је чисто 481 Ф. 51 н,

Узима се на повољно знање и наређује се, да се, извештај и списак приложника ва захвалом штампа у .„Кенском Свету“ и у месним немачким и мађарским новинама.

Извештај.

о „Венчићу“ Добротворне Задруге Српкиња, Новосаткиња, који је био приређен '3/. Фебруара 1888. г. у корист задружне благајне, као:

1. Примање :

а) од улазница, 201 Ф. —

6) „ добровољних прилога 411 •. 60. ,„

Свега 618 •. 60 н.

Потрошено око забаве _„ 181 •. О8н.

Остаје чистих . . . . 4874. 57н.

Добровољне прилоге, приложише ови:

По 10 ф: Софија Дунђерска, Јулка Радовановићка, Никола Лукић из Бечкерека.

По 10. франака у злату: Гођевац адвокат, Ђока Димитријевић апотекар, Јован Ст. Бошковић секретар у министарству, еви из Београда

1 Наполеондор заједнички тг. Милан Миловановић адвокат и Ђока Станојевић професор оба из Београда.

По 5 фор.: Др. Суботић из Земуна, Ни: кола Димовић, Новосадска штедионица, Браћа М. Поповића, Десанка пл. Бајић из Беча, Срп. задруга за међусобно помагање и штедњу, Кристина пл. Новић, Ђока Радовановић, Ритмајестер Хирш, Анастасија Мајна. Прво нововадеко друштво за вађавину.

По 4 фор.: Пресветли Жупан варошки Фелике Парчетић, Анка ПЏајевићка, Карло Грозингер, Јаша Дунђерски из Сентомаша, Др. Сеп Деже.

По 3 фор.: Његова Екецеленција Генерал пл. Лемајић, Др. Бастић из Жабља, Светислав Николић, абат Копер, Александар Адамовић, Ма-