Ženski svet

#15 ЖЕНСКИ СВЕТ. 116

Примање 1991 ». 36 н.

Издавање 299 -Ф. 84 н. Остаје чистих 1691 «. 58 н.

да |-ви Јануар 1888 године, — те тако

је после одбијених трошкова ове године уложено 298 Ф. 84 новчића.

Узима се на знање, и издају се рачуни рачунопрегледачицама и господину Јовану Ристићу на прегледање с' молбом да идућој одборској седници прегледане рачуне поднесу.

Бр. 84. Благајкиња даље јавља, да је велики број чланица са уплатом чланарине заостао, и да су већ више пута опоменуте биле на уплату.

Решено је, да се још последњи пут опомену и ако не би за 8 дана од дана опомене својој дужности одговорили, суду да се предаду.

Бр. 85. Председкиња Емилија Мунчића под. наша извештај о прилозима на забавиште од Октобра 15-о7 до Децембра 81-ог 1887 године.

Друштво броји 832, члана, 25 члана послаше екупљене прилоге и то:

Гђа Емилија Мунчића, 8 •. 50 н, „ Евелина. Савића 1. — , „ Марија Ђонлића о о „ Софија К. Буковала 1 «. 70 „ Марија Купусаревић 2 О „ Емилија А. Поповића 12. 10, „Емилија Вирага, Те. — , „ Драга Смедеревца Ме раје

Гђца Олга Матеићева Фа Ол

Гђа Марија Савића 2.028,

Гђца Нимадора Ђорђевића, 4 Ф. 41. ,

Гђа Емилија Шашића ва 04 „ Емилија Кудића 1 Ф. 50 ,„ „ Александра Михајловића 8. — , „ Лепосава Завишића (те 90. „ Јулијана Вукова –— 6, Гд. Милан Михајловић — 71, „ Давид Нађвински 1 •. 36 =

Гђа Јулка Кадића 5 Ф 86 ,„ Гд. Гига Палатин ТФ.08, » Бура Рокнић 1. 30. ,„ „ Светозар Грчић = 228. „ Др. Милош Ђорђевић 8 Ф.54 „

Гђа Христина Пира 2 Ф. 05 , » __Розалија Лучића 8 •. 10

, Свега 54 Ф. 36 н.

Председкиња захваљујући се одбору што

се својски заузео и склопио дружину, која ће

тај племенити задатак имати, да у месту што

пре жељно очекивано и необходно нужно „дЗа-

бавиште“ подигне, — и као што види лепо се одазваше Српкиње ове вароши, — но изненађена је, да је учитељство и занатлиство врло слабо заступљено, те предлаже, да се позив изда на све Србе и Српкиње, да еви па ма ин најмањим прилогом потпомогну остварити племенито дело ово.

Одбор узима извештај на врло повољно знање и изриче госпођи Мунчића на њеном ревносном заузимању, даље господину Васи Секулићу свима члановима дружине и перовођи на племенитом делу своју благодарност.

Перовођи се налаже да позив на Србе и Српкиње управи ради прилагања. Рок скупљања за Гчетврт 1888 годииме је од 1—15-ог Априла п. р.

Бр. 36. Благајкиња поднаша оставку и захваљује се на поклоњеном јој поверењу, моли одбор да се изашаљу рачунопрегледачице да рачуне прегледају и опросница да јој се изда.

Благајкино савесно руковање и заузимање за задругу било је тако, да околности не допуштају, да се оставка прими. Одборкиња НимФадора Ђорђевића и Олга Матеићева са перовођом имају доставити јој закључак одбора.

Бр. 37. Његово Високопреосвештенество господин Ђорђе Бранковић темишварски Епископ изволео је обдарити добротворну задругу Српкиња са поклоном од 10 Форината, — даље овомесни новчани завод „''огопајег Отедуфђапк“ 25 ћ. и „Отозз ВесзКетег Зрлаткавзе“ 10 #.

Узима се на повољно знање са захвалом,

Бр. 88. Перовођа чита позив „добротворне задруге Српкиња Новосадкиња“ и задруге у Руми на овогодишњу скупштину.

Узима се на знање.

Бр. 89. Позив на забаву „Новосадске добротворне задруге Српкиња“ која ће се 25-ог Фебруара 1888 год. одршати.

На знање.

Бр. 40. Предлог да се овогодишња скупштина на дан Благовести 25 Марта 6. Априла 1888 одржи,

Прима се.

Перовођа моли, да се орман за Архиву набави, "

Има се набавити.

Пошто других предмета није било, предведкиња, затвара седницу.

Записник одборске седнице управног одбора велико-бечкеречке добротворне задруге