Ženski svet

ду; под највигпом заштитом Њ В. краља Александра I. издаје у Шапцу Коло јахача „књаз Михаило“, уређује Милосав II Куртовић, стални сараденик је Милорад П. Деспотовић ; главни администратор је Рајко Л. Стојићевић а за заграничну преписку Коста 11. Куртовић. Лист излази 1 ; 10. и 20. сваког месеца ; а цена му је за Србију 6 динара, а за стране земље 8 динара; један број 20 пара. Нретплата се шаље администрацији ; а рукоииси уреднигатву овог листа.

ОДГОВОРИ.

Гђи Сари Стефановићки. Черевић. Нримио сам од Вас у име претплате 18 ф. и платио сам овде чланарину за Вас за 1890 г. 4 ф. за које Вам шаљем признаницу. Хвала Вам на труду и доброти ! Гђици Катици Бановчанин. Сурчин Није било више календара „Годишњака“ по 50 н. те сам Вам за то послао онај по 35 нов. ; поштарина је 5 н. а 10 новч. Вам враћам умаркама. Примите ноздрав наш!

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ.

Умољавамо сваког бргта и сестру. којима се допада наш рад, да ее што пре претплате на овај наш лист за идућу 1890. годину и да га уједно ирепоруче и другим пријатељима и пријатељицама зарад лепе среће и бол>ег наиретка нашег женског света. Цена је листу означеиа на челу. Само oecij 1. број шаљемо свима дојакошњим нашим иретилатнтуима и молимо их, да нам у течају јануара месеца аошљу ил ирешлату ил врате лист , или бар да јаве картом да желе и даље држати лист, те да се знамо равнати, којшко ћемо примерака штампати у будуће Ко иам до 1. Фебруара о. г. не јави пишта ил не

пошље претплату, нека и не чека 2. бро). Искулисмо, да је овакав начин скуплшња претплате и најбољи и нејирактичнији, те да не будемо ни ми другима на терету нашим намећањем, као пјто хоће неки да говоре, а ни цруги да се џабе не слади нашом муком и трудом. Јављамо још, да имамо на расположењу све бројеве нашег листа од последње три године; једино су нам нестали броје ви од ирве гоцине и радо ћемо иримити за 1 Фор., примерке од ирве године нашег листа ако би когод вољан био да нам то уступи јер се траже са млогих страна. У Ћовом Саду, 1. јануара 1890. УРЕДНИШТВО.

ПОЗИВ НА XVII. БЕСЕДУ С ИГРАНКОМ

коју приређују УЧЕНИЦИ СРПСКЕ ВЕЛИКЕ ГИМНАЗИЈЕ У НОВОМ САДУ на дан св. Саве ; 14. (26.) јануара 1890. У ДВ ОРАНИ „КО Д ЦАРИЦЕ ЈЕЛИ CABETE 11 а у корист сиромагипим својим саученицима. Улазна цена од особе I Фор. ау. вр. Добровољни прилози примају се са захвалношћу. Улазнпцо се могу добпти у књпжарама Браће М. Поповпћа п Лу ree Јоцнћа пна дан беседе у вече на каеп. Ш&Г Тегсст музгнсалне драмс, која ће се пригсазати, може се по 20 нов. добпти на icacn. "39© Почетак у 7 часова у вече.

САДРЖАЈ : 1. Сретна нова година. 2. f Миша Димитријевић - 3. Изгубљена жеља. 4. Драго камење на светској изложби у Паризу. Од Мите Петровића 5. Просјаков гроб. (А. ИетеФи). Ив. М. Поповић —■ 6. Прве хришћанке. Од Стапка 7 Лаж 8. Велешке: а) Из просвете, б) За домаћице, в) Зарад здравља, г) Разно 9. Рад добротворних задруга Српкиња Новосаткиња. Читуља. Јавна захвала. Нове књиге Одговори. Позив на претплату. Позив на беседу с игранком. Штампарија др. ПаалошК.а и Јоцића у Новом Саду.

16

ЖЕНСКИ СБЕТ. Бр. 1 #