Ženski svet

Ленка Пауновићка, Даринка ил Бота 7 Марија Букарска, Зорка Поиовпћка, СоФија Ћирићка ; Мара Митровићка, Милица Баитићка ; Марија Поповићка, Јеца Милашиновићка ; Милева Tve.iaii и Милева Тркула. За нрегледачице рачуна иаабране су: Милева КемпФ ; Зорка Мушићка и Мара Веселиновићка; а за оверовљене записника: СоФија Смиланићка ; Ружица Бркићка и Јелена Теодоровићка. Осим тога изабрани су три саветујућа члана: Др. Лаорђе Милашеновић ; Стева Веселиновић и Др. Пера Ковачевић. Осим благајкиње ; псровође, и саветујућих чланова ; који су изабрани акламацијом, сви су бирани тајно цедулицама. У „евентуалијама“ на предлог чланице М.

Тркула изражена је записнички захвалност иривременом управном одбору на његовом ревном раду. На предлог чланице Катице Косановићке изабрани су акламацијом за ночасне чланове Др Паја Ковачевић, адвокат винковачки и Арса Поштић ; проФесор монашке школе у Хонову обзиром на њихове заслуге за задругу нриликом оснивана исте ; а и после. Решено је још у иринцнну, да чланарину од сада купе саме чланнце, а одбору је остављено; да он одреди ; хоће ли само чланице одбора или и друге чланице. Тим је дневни ред исцрплен био и нредседница захваливши чланицама, што су се у леном броју искуииле ; закључи скупштину.

ПЕСНИШТВО.

„ТЕБИ У СПОМЕН.”

У ЗАПИСНИЦУ.

СВОМЕ ПОБРАТИМУ КОНСТАНТИНОВСКОМ.

Да те нисам нозн’о било б’ за ме боље Сретнији би био ; А овако чезнем мислећи на тебе Идеалу мио. Протицаће дани -- ко минути брзо Муњевптим летом ; Мислећи на тебе ; ја ћу тужан бити Mel/ веселим светом У таквом животу живоваћу дане! Јадни су то дани; Кад су место трена овенчани миљем, Тугом овенчани !

Када што отпочнеш Пази на почетак; Размишљај кад радиш, Пази на свршетак. Бирај стазу жића ; Којом да се крећеш ; 11ази ; да не скренепц Тамо куда, нећеш.

Ложарввац 7

Па кад зборим с тобом, не чуди се онда Кад ми с’ уздах чује. То је одјек душе болом измучене ; То срце тугује. Кад радости нема ; када туга мори Нека бар уздише; Нек’ с’ смртни ропац болних груди чује Све тише и тише. И тога ће роица ; тог одјекз бола Нестанути више Кад срце нрестане на тебе да мисли Кад не куца више ' вић.

Путови су жића Често трновити; Којим поћи треба Тешко ј’ погодити. С тога се обазри Деено ; лево ; ираво Да ти се при крају Може рећи: „бравоЈ

Војислав.

Бр. 6. ЖЕНСКИ СВЕТ.

91