Ženski svet

Бр. 7—8.

Вуковар. Ч'еститамо прославу и желимо да у раду за мило нам Српетво дочекате педесетогодшињицу. — Вуковарска српска женска задруга.

Дубица Босанска. У чествујемо душевно с вама. поздрављајући вам сретно славље пи устрајан рад па хуманом пољу. Српкиња.

Загреб. Проелави двадесетпетогодишњег вам

== „Добротворна Задруга

неуморног рада и настојања око примицања племенитих и узвишених циљева ерпских добротворних задруга, придружујемо се и ми са живом жељом, да вам рад буде и у будуће вазда користан п успешан. -— Загребачка Добротворпа Задруга. .

Загреб. Друштво Привредник одаје васлужену хвалу родољубивом и успешном двадесетпетогодишњем раду вашем па моралном и просветном унапређењу а нарочито српеког женског подмлатка пашега. — Друштво Привредник.

Карловац. Честитам двадесетпетогодишњицу плодног рада на корист и дику српског народа а у славу задруге. — Савка Суботић.

Кикинда Велика, Најстарија овострана задруга Орпкиња шаље сестрински поздрав и честитку за двајестпетогодишњи истрајни и озбиљни рад. Хвала и признање раду вашем! Великокикиндска Задруга Српкиња,

Кикинда Велика. Најусрднију честитку шаљем на велику славу вашу. Рад ваш поштује Нина Петровић,

Кикинда Белика. Слава и хвала задруви Срп-

цени пи

киња! Смишљен истрајан рад изазива дивљење

пи признање. Кивели на понос Српетва! Ковић. Кикинда Велика. (Управљено на Арсу и

Анку Пајевићку). У духу участвују у лепом вам слављу п весељу ваши Милош и Ланица Бандић.

Кикинда Велика, Поздрављамо двадесетпето„ишњу славу племенитог рада задруге те на пољу морадног и привредног српекога народа. Високо штујемо племенита срца дичних Српкиња Новосаткиња, које су у току двадесетпетогодшшњег рада евога многу сузу жалосницу са лица бедних утрли, многим сиромасима у помоћ притицали, многу децу помажући и упућујући их на пут извели, те од њих створили корисне чланове народу српском. Тим вредним Српкињама подари Боже крепка здравља, да још дуго могу истрајати у племенитом раду своме. = Милош пи Даница Бандић.

ЖЕНСКИ СВЕТ

174:

Коњица (Босна) Оретно славље, српско вам поздравље. Кивеле узорите Орпкиње Новосабанке! — Поп Марко (Поповић).

Митровица (Сремска). Сретно сестре, честито вам славље, уз искрену жељу и поздравље, да на дику српском жепском свету, проелавите

вако педесету. — Митровачка, српска женска задруга.

Осек. Ланас сретно навршена двадесетпетодишњица опстанка од ерца честита и даљи напредак у светој цељи жели „Лобротворна Задруга Српкиња Осечких.

Панчево. "Калећи што не можемо овом приликом бити заступљене, од свег срца поздрављамо прославу двадесетпетогодишњице и одајемо заслужено признање на досадањем успешном раду, који је у много прилика и нама за пример служио. Дај боже, у даљем развоју што пре остварили и остале племените умишљаје на срећу рода и понос Српкиња, — Добротворна Задруга, Српкиња Панчевачких.

Панчево. (Управљено на Арк. Варађанина)) Сретна слава, племенитој задрузи на понос п утеху племену српеком! —- Лука Поповић, парох, Обрад Давидовић, капелан, Милан Мандровић, управитељ.

Петровац. Босански. Честитамо прославу двадесетпетогодишњицу неуморног рада а на корист п срећу српеког подмлатка. УКивили! — Добротворна Задруга Српкиња.

Сарајево. Честитамо прославу ваше задруге. Нека Бог благослови даљни ваш рад на корист Српетва и нек умудри Српкиње са свију страна да пођу вашим трагом. — Задруга Српкиња у Сарајеву.

Сански Мост. (Босна). Миле сестре! Као ми је да не могу особно присуствовати том Вашем ријетком слављу, али примите израз мојих ваовјећаја из топле молитве да племенита Ваша задруга буде и надаље центар јединства врпеког женског рода, а миљени наш Женеки Свјет да остане увјек тумач наших жеља и корисних тежња, Драге сестре, сретно Вам славље и српеко поздравље, љуби Вас Ваша

трених српских

Савка Милинковићева.

Сански Моста (Босна). Миле сестре! Ево хитам да Вам срдачно честитам двадесетпетогодишњицу Вашег евјесног и плодног рада у колу прогреса културног женеког удружења. Запета нема ни једног Србина који се не весели таковој племенитој појави међу челичним Орпкињама