Ženski svet

и

192. ЖЕНСКИ СВЕТ Бр. 8.

Није довољно, да неко мисли о себи да је леп, него треба радити на томе, да други о нама кажу да смо лепи или, да изгледамо младачки. А то се сад може лако постићи неговањем нашег лица са прањем жобилиорног сапуна а мазањем иобилиортим тремом.

Многе су даме наружиле себе и своје лице са шманком, иудером, разним мастима м помадама. Оне и не мисле, колико је неугодно гледати у таква окре“ чена и умазана лица, па ма како да су то невине ствари, којима се мажу. Зато им саветујем, да се једном окану тога и нека узму ова невина и опробана средства, па ће своје лице далеко боље улепшати без да се на њему опазе трагови какве масти или белила; а ево како ћете поступати:

Умивајте се млаком водом, која је загрејана у земљаном суду. Млака вода отвара шупљике на кожи, те се онда лако могу нобилиорним сатунолљ испрати нечистоће из коже. То прање коже тдеба да се изводи тарењем грубог ручника (пешкира), а тим се и кожа прави свежом, лепом И руменом. Већ првих дана показаће вам огледало леп успех. И ја вам то говорим из искуства, јер су ми то признале многе даме.

Покажу ли се на лицу боре, могу се и оне рас терати.

Шведском масажом;

а то бива на овај начин:

Загрејте на пећи два повећа и сува ручника, па онда с тим тарите преко бора до два минута с једним па онда с другим. За тим узмите трећи гладан, можар, али добро исцеђен ручник, те и с њим тарите оно место минут два и онда утарите лице сувим и грубим ручником. Но то трење удесите тако, да се повлаке вуку све с чела на ниже преко слепих очију.

Кад стеи то учинили, онда натарите лице са мало нобилнор крема, па и то повлачите све према доле.

НЕГА ЛИЦА. ( (Узето из шведског листа за масазву.) у танина ји

Већ за дан два приметићете сјајан успех и доби-

ћете чисто подмлађено лице, а сва та нега и радња свршава се највише за 15 минута, а толико може валда свака дама жртвовати, да одржи своје лице чисто и нежно.

Нежно се лице лети очува најбоље са црвеним велом и црвеним штитом за сунце. Но ако би се ипак

показале на лицу пеге, бубуљице, гризимце (Ми Неззег), фрвен на лицу или на носу, или да лице иоурни од сунца, или се испуца од ветра, онда је најбоље средство, да узму два здрава кромпира, па да се натру као рен на треницу и да се с тим намаже лице као сапуницом, па нека постоји минут два на лицу. За тим узмите млаке воде и начините сапуницу од

нсбилиорног сапуна и ошерите њиме лице па добро избришите грубим пешкиром, повлачећи све према доле. Кад се лице тако исуши а ви га према“ жите танко нкобилиор-кремом, па га опет тарите а све доле повлачећи и лице ће вам остати лепо, чисто, свеже И увек младачко.

Све се то може чинити вечером пре спавања, а може се и преко дан уграбити за то неколико мпнута.

Нобилиор-крем има ванредан утецај на кожу, а што је најглавније, он нема масти, нешкодљив је и не познаје се на лицу а при том је врло јефтино средство.

Нобилиор-крема кошта једна теглица: К 4:50.

Нобилиор-сапун кошта један комад: ји

Нобилиор-пудер најфинији јеи финог мириса у белим и роза стакладма, комад К 150.

Разашиље се поштом дневно под највећом дискрецијом из

Нобилиор парфимерије 2587 у Загребу (Илица 33.)

Упозорава се

на слиједећа, уз јамство здрављу нешкнодљива

Ф оријентапна косметичка средства о

која су у источним земљама обљубљена и припозната те својим сигурним дјеловањем придонела познатој љепоти

~ ХАРЕМСКИХ ЖЕНА. ==>

Шекајик (лопоч крем) против пјега и сваке

нечистоће лица. . (вода од нарцисе), којом постаЛејлак суј је кожа њежна, глатка и стаје на пут прављењу бора. и (текући балСејале балсам сапун самски сапун)

освјежује.

;

најбољи за тоалету: чисти, десинфицира и |

| |

|

|

Цијене: шекајик крем 2 К., лејлак суј 3 К, сејале балсам сапун 1 К 50 пот., сач јаги 4 сачлара махсус суј 2 К. = Омот и поштарина ако се новац унапред пошаље 60 потура, код поузећа 80 пот.

Свакој пошиљци приложена је упута у српском језику. уо1е Наруџбе прима

Р У

(вејтин од јаблапа, тополе) даје

Сач јаги коси мекоћу, ејај п стаје па пут

сјеђењу косе. . (есенција од би-

Сачлара махсус СУЈљаза косу) против испадања косе, за растење исте п против перути Р-

6 У

ЉЕКАРНА „СЛАВИЈА“

-= у Бос. Крупи. ~ р _____З ~ до НИ

—==____________---

Штампарија деоничарског друштва Браника у Новом Саду.