Židov

BROJ 3.

»ŽIDOV« (HAJ’HUDI)

STRANA 7.

o o i« * o o o PAPIERAGEGARETTES PAZI I DOBRO ČITAJ ! ! ! Tko želi sačuvati- svoje zdravlje neka puši samo cigaretni papir „GOLUB u jer je „Golub" najbolji papir sadašnjosti i jedini domaći proizvod. Proizvod je „Prve hrv. tvornice cigaretnog papira* Zagreb, koja tvornica zaposluje redovito 200 domaćih radnika. Dobije se u svakoj trafici.

Sanka za trgovinu, obrt i industriju dioničarsko društvo ■ Jelačićev trg 4. ~ ZAGREB - Jelačićev trg ♦ Dionička glavnica K 3,000.000' Pričuve K 700.000 PRIMA štedne ulošKe na Knjižice i u tekućem računu do daljnjega sa 4°| o čistih KUPUJE I PRODAJE vrijednosne papire, srećke svake vrsti devize, strani zlatni i srebrni novac. PROVADJA BURZOVNE NALOGE. FINANSIRA industrijaina j trg. poduzeća. esrontira mjenice, đoznačnice, čekove, odreske i žrijebane vrijednosne papire, daje predujmove na vrijednosne papire, kao dionice, rente, srećke i t. d. nadalje na otvorene knjižne tražbine uz povoljne uvjete, Prodaje promese za sva vučenja, izdaje kreditna pisma i čekove na sva tu- i inozemna mjesta, osigurava srećke proti gubitku na tečaju.

4 ) jz? BOJE j& j sve vrsti, za bojadisanje platnene i pamučne robe dobivaju se nepatvorene na veliko i i na malo samo u bojadisaonici Viiima Griinvvalda \x Koprivnici. ! Razašiljem samo po vlastitoj bojadisaonici iskušane boje. Cijena po omotu K 2. — i

tekstilne otpatke (krpe sviju vrsti) i I ilata HiMli ■ a (od povjerenstva za tekstilne otpatke ovlašten veletržac krpami). g. g. tupanu ■A* i c^JajtG^piG^alG^aiG^ĐTG^al

ALEM je Orijentalni prašak za zube, njegova je sastavina takova, da čini ono što je zubima podesno. Daje svježi dah iz ustiju zapriječuje krvarenje zubiju štiti.zube od boli v Zaprečuje da zubi postanu' šuplji. Čini zube bijele i zdrave. Od velike je desinfekcione snage, te vas štiti od bolesti. A što je najvažnije, neugodan dah iz ustiju odmah odstranjuje i tako omogući svakom da ima lijepe bijele i zdrave zube te miomiris u ustima. Cijena originalne kutije K 1-50. Glavno sKladište Nobilior Drogeria Zagreb Ilica 34.