Židov

STRANA 8.

Izdavatelj i odgovorni urednik t S. SPITZER.

»ŽIDOV* (HAJ’HUDI)

Tisak tiskare „MERKUR“ d. d. Ilica 33.

BROJ 9.

«CQJdP^ o o o o e* O Q O O PAPIER ÄCIGARETTES PAZI I DOBRO ČITAJ ! ! ! Tko želi sačuvati svoje zdravlje neka puš samo cigaretni papir „GOLUB u jer je „Golub“ najbolji papir sadašnjosti i jeini domaći proizvod. Proizvod je „Prve hrv. tvornice cigaretnog papira“ Zagreb, koja tvornica zaposluje redovito 200 domaćih radnika. Dobij'e se u svakoj trafici.

Banka za trgovinu, obrt i industriju dioničarsko društvo ■ jclsilto trg 4. - ZAGREB - JeloHćev trg i Podružnice: Koprivnica, Rutna. Dionička glavnica K 5,000.000' — Pričuve K 2,000.000 PRIMA itedne ulošKe na Knjižice i u tekućem računu do daljnjega sa 4°| o čistih KUPUJE I PRODAJE vrijednosne papire, srećke svake vrsti, devize, strani zlatni i srebrni novac. PROVADJA BURZOVNE NALOGE. FINANSIRA industrijalna i trg. poduzeća. ESRONTIRA mjenice, doznačnice, čekove, odreske i žrijebane vrijednosne papire, daje predujmove na vrijednosne papire, kao dionice, rente, srećke i t. d. nadalje na otvorene knjižne tražbine uz povoljne uvjete, Prodaje promese ?a sva vučenja, izdaje kreditna pisma i čekove na sva tu- i inozemna mjesta, osigurava srećke proti gubitku na tečaju.

Josip i a u A 4) U *QS (S N »r> (0 U Najveće skladište dragulja, zlata, srebra i satova uz jamstvo i jeftine stalne cijene. Veliko tvorničko skladište kina srebrene robe iz najboljih tvornica. Ilustrovani cjenici na zahtjev badava I franko Kupuje 1 zamjenjuje staro zlato, srebro, dragulje biser, briljante, satove, antikvitete, novac uz najviše cijene. Vlastita radionica za umjetno izradjene novoradnje Popravke zlatnih i srebrenih predmeta brzo i jeftino. (Ji N 9 3a rt or u Josip Englsrath

Ha zahtijev šalje kataloge o == židovskoj narodnoj glazbi, židovskoj literaturi židovskim razglednicama Jüdischer Verlag Berlin W. 15. Sächsische Strasse 8.

tekstilne otpatke (krpe sviju vrsti) lje i plaća najbolje" idoli Krusi stariji ■ (od povjerenstva za tekstilne otpatke ovlašten veletržac krpami). Osijek o. n. Županijska 59.

ALEM je Orijentalni prašak za zube, njegova • je sastavina takova, da čini ono što ; je zubima podesno. Daje svježi dah ; iz ustiju zapriječuje krvarenje zubiju : štiti zube od bo!i v Zaprečuje da zubi • postanu šuplji. Čini zube bijele i j zdrave. Od velike je desinfekcione ; snage, te vas štiti od bolesti. A što j je najvažnije, neugodan dah iz ustiju j odmah odstranjuje i tako omogući j svakom da ima lijepe bijele i zdrave ; zube te miomiris u ustima. | Cijena originalne kutije K I'so. • Glavno sKladištO Nobilior Drogeria Zagreb I Ilica 34- i