Jugoslovenski Rotar

чланова управе, одборника и одбора за циљеве и задатке и претседника свих других одбора и одржава се ради предаје информација и плана за програм, примљеих на дистриктној скупштини. Скупштина клуба треба да буде обавештена и о програму Међународног Ротарства и о плану за циљеве и задатке. Желети је у највећем степену, да, ускоро после скупштине клуба, одбор за циљеве и задатке одржи састанак ради израде планова у сагласностима са наговештајима, које даје претседник на скупштини клуба. После састанка одбора за циљеве и задатке, треба да претседници остала четири одбора, преко конференција са својим дотичним одборима и пододборима, потпуно проучавају и израђују план рада својих одбора за годину дана."

ie" ae ____- = = Ss

Адмирал Прица, Д. Томљенобић, генерал Пичионе, др. Ружић, др. Стојадинобић и брат Саша, из циришЕог cekpetapujata — Admiral

један интермецо Еонференције за фотографсВе, аматере: чехослођачВи гуђернер др НајБирт, г-ђа Најбирт, ппредседнићв Р.И. Б. И.

Рпса, 1. Топијепоугс, General Piccione, Dr. Ružić, Dr. Stojadinović and Rotarian Sasa of During the Conference an intermezzo for

ротар Робинзон и др. Ружић, Р. К. Сушав —

the Continental Office at Ziirich photo-amateurs: the Czechoslovakian Governor

Dr. Neuvirt, Mrs. Neuvirt, vice-President of R. I. B, 1, E. Robinson, and Dr. Ruzic, President of R. C. Susak

Предавање рошара Аврамовића шопло је поздрављено, па је онда одржао предавање ротшар /Ииливој Соколовић, секретар Р. К. Дубровник о шеми: „Служење у Клубу.

Reé brata Sokoloviéa: O sluzenju u klubu

,,Dodjeljena mi je Cast da referiram o sluzenju u klubu i radu odbora kojima je povjerena briga o tom sluzenju. Iako je u ranijim referatima o tom pitanju u glavnom sve navedeno, iako je rotarska literatura o tom pitanju vrlo opširna pokušaću ipak da za kratko vrijeme, koje mi |e na raspoloženju, iznesem u kratko izvode iz te literature, koji mogu da objasne rad i ciljeva toga služenja. Iz Jednog programa, koji sam dobijo iz Zuricha navodim slijedeće za ilustraciju važnosti služenja u klubu:

„Da pojedini Rotar shvati svoju odgovornost u služenju klubu mora najprije da zna šta je služenje u klubu, drugo šta ono daje i treće vrijednost toga služenja.

IE 15

Nastavah na sledećoj strani