Jugoslovenski Rotar

4. U mjesecu septembru započeo sam sa posjetom klubovima. Do sada sam posjetio klubove Maribor, Kranj, Ljubljana, Zagreb, Karlovac, Beograd, Vinkovce, Pančevo, Zemun i Novi Sad. Nemogu a da ne dadem priznanje ovim klubovima na njihovoj djelatnosti.

5. Molim braću pretsjednike da posvete najveću pažnju frekvenciji, koja u više klubova nije na visini. Tek 15 klubova imade preko 70%

Sa srdačnim rotarskim pozdravom

Dr. Viktor Ružić guverner 77 distrikta R. I.

K

Na konferenciji pretsednika i tajnika Rotari klubova 77. distrikta u Kraljevini Jugoslaviji, održanoj u Beogradu 12 i 13 oktobra 1949, donesena je ova REZOLUCIJA

Iz izvještaja podnesenih konferenciji konstatovano je, da svi Rotary klubovi u Kraljevini s uspehom rade u duhu opštih rotarskih ciljeva i zadataka. Klubovi se upućuju, da u svome radu istraju i da svoju akciju pojačaju u pravcu služenja lokalnim i opštim našim državnim i nacionalnim ciljevima i interesima.

Konferencija želi da i ovom prilikom istakne, da je rad Rotari klubova otvoren i dostupan uvidu i kritici javnosti, i da su svi klubovi u našoj Kraljevini kao i svi njihovi članovi uvereni, da u vršenju svojih članskih dužnosti služe interesima sredine u kojoj žive kao i našim opštim interesima nacionalnim i državnim.

x

NOVOSTI I PROMJENE.

R. C. NOVI SAD: Predsjednik Dr. Milorad Popov, advokat, Ulica Kralja Petra I, br. 25. Tajnik: Dr. Mirko Balabusié, – sekretar Udruženja Industrijalaca pošt. pret. 202.

R. C. NIŠ: Tajnik: Mr. ph. Slobodan Jelić, apotekar, Obrenovićeva ulica (umjesto Ing. Miloševića koji je premješten u Novi Sad).

R. C. VUKOVAR: sastanci ponedjeljkom u 12 sati o podne Grand Hotel.

R. C. STARI BEČEJ: sastanci srijedom u 20 sati Hotel Imperial.

102