JUS standardizacija
ŽLANUDARIUIAACIJA
c) Sekretarijat radne grupe 3 — Uzimanje uzoraka i metođe ispitivanja životinjskih masti (rezol. 9)
Prvo je raspravljano pitanje da li je potrebno osnivanje ove grupe, s obzirom da istu materiju obrađuje Sekcija Međunarodne unije za čistu i primenjenu hemiju. Rešeno je da Radna grupa tesno sarađuje sa ovom Sekcijom i da se koristi njenim dosadašnjim materijalom.
Ovu Radnu grupu preuzela je S. R. Nemačka, uz saradnju Mađarske, Francuske, Holandije, Poljske, Engleske ı SSSR.
: d) Sekretarijat radne grupe 4 — Pakovanje i označavanje (rezol. 10), i radne grupe 5 — Smeštaj, čuvanje i transport (rezol. I1) .
Sekretarijat Potkomiteta će poslati dopis svima zainteresovanim državama u cilju davanja njihovih odgovora na dokument 34./6 N9 E (Komentari sekretarijata. o skladištenju, čuvanju i transportu mesnih proizvoda). Istovremeno, sve ove zemlje dostaviće Sekretarijatu i svoje publikacije koje se odnose na ovu materiju.
3) Članovi radnih grupa 2 i 3 proučiće i pitanja uzimanja uzoraka i metode ispitivanja mesa i proizvoda od mesa za Živinu i divljač i o tome će podneti izveštaj Sekretarijatu Potkomiteta 6 (rezol. 15).
4) Naredni sastanci radnih grupa održaće se u toku 1962. godine. Tehnički komitet za poljoprivredne proizvode ishrane (ISO /TC 34) izvestiće članove pojedinih potkomiteta o mestu ı vremenu sastanka. Potkomitet 2 za uljano seme i biljna ulja (ISO /TC 34 SC 2) održaće zasedanje u Bukureštu, oktobra 1961. god. Komitet za aparaturu za ispitivanje mleka i mlečnih proizvoda (ISO/TC 90) ı Potkomitet za mleko i mlečne proizvode (ISO /TC 34 SC 5) održaće zasedanje u julu mesecu 1961. god. u Berlinu. Plenum Potkomiteta za meso i proizvode od mesa predviđen je za 1962. god. u Parizu.