Opštinske novine

Социјална хроника

Још једон успео концерт IV пододборв Црвеног крста

Са чајанке IV пододбора Црвеног крста у Ратничком дому. (У средини г-ђа Вера Ђуричић, лево претседник Београдске општине г. Војин Ђуричић)

Четврти пододбор Црвеног крста приредио је и 14 априла 1940 врло занимљив уметнички концер г са игранком у велихој дворани Ратничког дома. Концерт је организовала Управа озог пододбора, на чијем се челу налази г-ђа Вера Ђуричић.

Концерту је присустгозао велик број гостију, господе и дама из високих кругоза београдских и из средњег сталежа, а нарочиго је била заступљена београдска омладина. Неколихо занимљивих програмских тачака извели су и истакнути чланзви бгоградске опере и драме.

Беогрпдскп општинп ]е оденули за ВрОицу питомицг Друштва за заштиту девојака — Г-ђа Вера Ћуричић предала је свакој девојчици лепе хаљине Општина града Београда по :лонила је за Врби- у ту сврху посетила Дом 11 априла т. г. после цу хаљине питомицама Друштва за заштиту дево- подне. јака у Београду, којих има 32. Поклон је поедала, Г-1>а Ђуричић је поделила свакој питомици, уз у иче претседника Београдске општине г. Војина хаљину, и по кесу слаткиша. Ђуричића, његова супруга г-ђа Вера Ђуричић, која је Прота г. Драгољуб Поповић, старалац сиротиње