Policija

= 970 —

угарским заробљеницима, којима је казивао: како међу српским

официрима влада неслога, а међу војницима разнов, сне заразе, тако, да је српска војска крајње деморализована и да; као таква, не вреди више ништа.

Све ово истрагом је и' потврђено, услед чега је Начелство Хофмана узело на одговор.

И код Начелства он је 19. марта 1915. поново тврдио, како му је из Заробљеничке Команде било дато 159 заробљеника на рад у шуми М. Јастрепцу, од којих се већина поразбољевала, те је 5. марта и све- остале вратио Заробљеничкој. Команди.

Даље се правдао, као што је ириројно, да није заробљеницима говорио о српским официрима и српској војсци оно, "што је противу њега достављено. О своме поданству и овде је уверавао, да је белгијски поданик, и ако то није могао ничим потврдити.

После довршенога извиђаја Начелство Нишко остало је под утиском да је Хофман врло сумњив човек, и као таквога интернирало га у једну варош у унутрашњости земље, докле се још боље не испита ствар о његовоме држављанству.

Тако се завршила процедура власти са овим фамозним „инжењером“ Хофманом.

Но — да ли је само он један са сличном улогом био у Србији2 Свакако није. Јер нас, Србе, врло је лако преварити.

Верујемо олако свакоме — а то је голема погрешка.

НОВЕ ПОЛИЦИЈСКЕ КЊИГЕ

| СРКЕКЕ: Алманах Удружења Правника Краљевства Срба, а и Словенаца, са десет одабраних правних расправа. — 1920. г. о. 20 дин. 5 СТРАНЕ:

— Сите апа счтта од Ст. Мегстег — Лондон 1919. – УУезеп ипа Веатрипреп аез 5сћшгћај! од У/. Каг-а. = Спаније: = Гае гећог 1 Рошкипазгаб — 5.50 кр. — Еогбгудећзепз Епетјогзктр 5 Насме — 7.50 кр.