Policija

— 284 —

кају бугарски бандити, и да се једва спасао из шанца где је био са жандармима запао, и са бандитима се потукао.

То није могуће одговара командану! Ви сте се крвавили «са нашим. Како је могуће да вод из Худова није тамог Пошто та је писар убедио, да је оно што му саопштава апсолутно тачно, наредио је командант, да се једно оделење под командом п'поручника Л. упути за одбрану противу нападача са те стране.

Тек се тада дакле видело да смо са свих страна опкољени и да непријатељ није у шанцу откривен, да би рђаво прошли. "Нападачи су на име опасали својим кордоном стр. станицу, од вардарског моста на к. т, 194, до излаза уз Вардар ка „Демир капији на к. м. 106. Тако припојеним уз Вардар није нам ништа друго остало, до борити се и бранити до последњег, Са истока тек што се указиваху први знаци зоре, а борба је већ у пуном јеку. Изгледа да су се нападачи журили, док „док не сване да јуришем заузму станицу. Станица и станичне „вграде поседнуте нашим борцима, засипане су пљуском пушчаних метака.

=

Користећи се мраком и жбуњем, којим је терен од по"ложаја до станице обрастао. неколико нападача дрзнули су се да се привуку баш до близу зграда, у којима сусе налазили „наши борци, да би бомбама растерали или поколебали нашу посаду, те како би се дало маха онима на положају, да се бев већих жртава спусте на станицу и заузму је, али их је "бодро око наших бораца већ приметило, те је сваки од тих -одмах смрт нашао.

Видећи да нам нахудити немогу пребацивањем својим ка „станици, а већ је почело, и свитати, и видећи да им је њихово јуришање на станицу учинило, да су редови већ про"ређени, одлучили су нападачи да покушају са плотунском паљбом. Команда се лепо чула и узвици. Читави валови пуш"чаних зрна запљускивали су станичне зграде. Наши борци су, одмеривши одстојање, почели одвраћати истом мером, ма да су били несразмерно малобројнији. Тако је та плотунска и јединачна паљба трајала и са једне и са друге стране од :2—14. сати. Нападачи су рачунали још пре расвита станицу заузети, као што су и са Валандовом учинили, па кад им није успело, ограничили су се да плотунском паљбом покушају