Policija

— 293—

чал. 115. да се приликом потписивања одлука општинских огради од сваке незаконитости, и на овај начин избегне евентуалну одговорност.

Св. Бр. 384.

Ш

Суду општине сремачке:

Ако је пресудом предвиђено да се подигнута зграда има порушити о трошку осуђеног, онда се ово рушење може извршити без икакве бојазни од кривичне одговорности, пошто је пресуду одобрио првостепени суд, — иначе треба донети нову пресуду и истом обухватити рушење бесправно подигнуте зграде на општинском путу, јер се у 5 339. тач. 1. К. 3. вели: „Пут се има одмах у првашње стање поставити на штету онога, који је пут захватио“.

Зашто еуд није по првој извршној пресуди порушио подигнуте темеље, а нарочито зашто је допустио осуђеном да доврши зграду 2

Св. Бр. 847.

М

Суду општине расшовске (срез крушевски):

У „Полицији“ за прошлу годину Бр. 1-12, штампан јен "објашњен правилник о кулуку. Ако суд у овом објашњењу не нађе што му треба, нека понови своје питање од прошле године, јер га уредништво није сачувало.

Св; Бр: 355:

М

Суду општине папратшске:

По чл. 25. зак. о шумама, државпо шумарско особље жад врши службену дужност у своме округу нема права ни на какву дијурну. Који су то послови који спадају у службену дужност овога особља, објашњено је у чл. 67. Правилника о сечи и промету грађе и дрва. По овоме пропису, кад чувари шума врше преглед шуме било по својој иницијативи чбило по наредби претпостављених им власти, у циљу уверавања да ли се општинска или сеоска шума не сече без над"лежног одобрења, или ради ког другог посла који се врши то званичној дужности, онда немају права на дијурну. Ово