Policija

— 294 —

особље може добити дијурну само у том случају кад би, по захтеву општине или села, извршило какав посао у њиховим. шумама у циљу сече и експлоатације истих, који би посао имао да изврши њихов орган, кад би га имали (н. пр. да им обележи гору ва сечу).

По уредби о накнади трошкова државним службеницима, од 30. септембра 1920. г. ДРБр. 96.000, неуказни државни. службеници имају права на дијурну од 25 динара дневно.

За дијурну чувара општинских и сеоских шума, меродаван је њихов уговор са општинама и селима, односно одлука о њиховом постављењу.

Св. Бр. 215.

М

Петру Атанасијевићу, писару среза моравског, области: нишке :

По чл. 32 6 Уредбе Д. Р. Бр. 96000 о накнади трошкова државним службеницима (допуна од 30. новембра 1922 гј у случајевима у којима су приватна лица (физичка и правна) по закону о трошковима управних власти дужна плаћати, у корист државне касе, дневницу за државне службенике, који врше њихов: послове приватно правне природе ван канцедарије и по њиховом позеву, дневница ће се наплаћивати у оном износу у коме дотичном службенику припада по овој Уредби. Пошто среским писарима не припада километража за службена путовања у реону среза, већ само дневница, то се километража не може наплаћивати ни од приватних лица према овој законској одредби.

УН Суду општине борачке:

1. По 5 20. 6. грађан. суд. пост. општински суд има право да даје противразлоге на одлуку разматрајућег судије првост. суда, у ком случају дефинитивну одлуку доноси судски колегијум. Према овом одлука разматрајућег судије у случају давања противразлога није извршна, те стога је не треба саопштавати жалиоцу нити доносити нову одлуку. Противразлози се обично дају у продужењу акта, а могу се дате и у спроводном писму.

Ме“ 5

па песама сала а а аса аза св: >

па а.