Policija

— 300 —

а) У тарифи П, у одељку под а.

а!) „за констатације целих парцела, за сваку парцелу дош по дин. 050“; |

6!) „код скупина са више од 15 парцела, за сваку парцелу још по дин. 0.50“;

6) У тарифи П, у одељку под 8, за премеравање додата зе нова тачка г“, која гласи:

„Ако је посед који се дели растурен у више скупина тако да је потребно толико самосталних мерења колико -има скупина, онда ће се рачунати такса засебно за сваку скупину, као да су та премеравања извршена за разне сувласнике, узимајући за основу површину сваке скупине заједно.

Ако су, пак, две скупине истог поседа тако близу

да се подела и једне и друге скупине може да изврши

| једним истим премером, онда треба обе скупине сматрати

| као једну с обзиром на површину, која се има да узме као основа за одмеравање таксе“.

| · (Ове измене ступиле су на снагу 15 октобра 1924. год

Св. Бр. 874. | ХХЕ. | Трифуну Јеремићу, општинском писару — Велика Моаштаница: 1. Малолетна. лица не могу бити општинске деловође (чл. 114 тач. 1 зак. о општинама), али могу полагати испит за ова звања. На овом гледишту стоји и Министарство. Уну"трашњих Дела.

2. У одлуци опште седнице Касац. Суда Бр. 914, од 13. «фебруара 1925 г. јасно је речено да се исправке, извршене у овереним преписима бирачких спискова, имају тачно унети преписати — у оригиналне бирачке спискове чим ови буду „враћени.

ХХН.

Суду општине вар. Пожаревца:

Пре ступања у живот закона о општој управи, за извиЂање и пресуђење иступних дела из П1 части казненог закожника у окружним варошима били су надлежни окружни начелници и општински судови — последњи само за она дела, жоја окружна власт није пре њих узела у поступак (84 а, од