Policija

— 316—

Како је за овакво поступање предвиђен пропис тач. 4. одељка М напомене 12 уз ТБр. 12 таксене тарифе, а да би се једнообразно поступало код свих финансијских власти, Ге: нерална Дирекција Посредних Пореза наређује:

Да све финансијске власти, које су позване законом о таксама за разрез ове таксе, у оним случајевима код лица и установа, која подлеже плаћању допунске преносне таксе, а нису поднели пријаву, ово неподношење констатују својим рефератом и на основу њега званичним путем прикупе потребне податке и изврше раврез таксе примењујући уз то и прописе тач. 4 одељка У напомене 12 уз Т. Бр. !2 таксене тарифе. (Распис Г. Д. П Пореза од 28. јануара 1925. г. Бр. 4586).

Н3. Општине, које имају објеката што подлеже овој такси, нека саме одмах поднесу пријаве, ако то нису досад учиниле, да би избегле казну.

РАСПИСИ МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА.

О крчмењу пива на саборима и вашгрима (Од 7-17-1925 г. уБр. 7627)

Министарство Финансија актом од 25. фебруара 1925. фебруара 1925. године Бр. 11263. доставило је следеће:

Из досада приспелих предмета по кривици за безправнно точење пића Генерална Дирекција Посредних Пореза утврдила је, да грађанство из Србије и Црне Горе није упућено, да не сме точити пиће на вашарима и црквеним славама без предходног одобрења од стране финансијских власти, шта више и извесне полициске власти нису са тим на чисто него су мишљења да у том погледу важи закон о панађурима.

Да би сваки грађанин био тачно упознат са овим прописима као и да би полициске власти биле на чисто да су нови прописи о точењу пића у том погледу заменули односне прописе закона о панађурима Генералној, Дирекцији Посредних Пореза част је умолити то Министарство, да изволи издати свима полицијским властима следеће наређење.

Да ником није слободно крчмити пиће на саборима и вашарима, ако за то не тражи и не добије претходно лично право за точење пића из Т.Бр. 62. таксене тарифе.