Policija

= 605 —

улици на 60%, за последњих неколико година и поред тога што се варош у популацији стално јача.

У овој паради учествовали су и одреди малољетне деце равних институција, са разним написима и програмима, да би се манифестовала њихова тесна веза са полицијом у испуњењу програма.

Свака је од ових парада била праћена са најмање 30 музика полицијских и других сродних институција.

У духу говора и обећања датог од стране Г. Председника Конгреса да ће рад конгреса бити праћен другим забавама — учесници конгреса су били свакодневно почаствовани позивом на разне богате. банкете, које су им поједине корпорације приређивале и на подне и у вече.

На тим банкетима су учествовали обично најпознатији и најутицајнији представници њиховог грађанства и њихових власти.

Тако су на банкету, који је поиредила Њу Јоршка Општина, учествовали Министар Рада г. Девис, гувернер Њу. Јоршке државе, дипломација и многе друге важне личности

На свима њима су држани дивни говори, како од стране домаћина, тако и од стране појединих чланова конгреса. Том приликом је и мени удељена част, да два пута говорим у име наше полиције.

До кога је степена ишла њихова гостопримност виде се из овога детаља, да је приликом свакога таквога банкета обично за време обеда приређен специјалан атракциони програм од најистакнутијих њихових уметника и то увек све други.

(Наставиће се)

В. Лазаревић.

ПОЛИЦИЈСКА ИЗЛОЖБА У КАРЛСРУЕ.

(Свршетак.)

За време целе изложбе одржано је 30 стручних преда- | вања и 14. конференција разних полицијских удружења, од / којих су најинтересантније конференције сталних чланова међу-