Policija

— 634 —

правној књижевности, продужи у овом правцу, и да нам ускоро пружи још који стручни коментар закона из области управне

струке.

3. Ивдавачка књижара Рајковића и Ђуковића — Београд — Теравије:

Економски значај алкохолног питања од Ланше Аранђеловића, професора Држ. Трговач. Академије у Београду (предавање одржано 8 јула 1925 год. на | југословенском конгресу трезвености); цена ... дин. Садржај: Распрострањеност винограда и воћњака у нашој држави; годишњи принос од винограда и воћњака; годишња производња алкохолних пића; годишњи увоз и извоз алкохолних пића; економски програм

трезвености.

Путничка писма са пута по средњој Европи, од Станише Станишића; стр. 119; цена ... дин.

ВРЕМЕ Б

Како полиција одржава ред за време дербија у Лондону. За време приређивања главне "трке — Дербиа — која се сваке године одржава у Епсому, предграђу Лондона, стекне се неколико стотина хиљада душа и око 12 до 15000 саобраћајних средстава сваке врсте.

Овај колосални саобраћај тога дана изазива полицију да предузима специјалне мере, како би обезбедила правилан ток саобраћаја и спречила евентуалне сударе и закрчавања.

Већ на неколико дана пре тога се врше читаве студије и проучавања улица кроз које

се има да креће саобраћај и утврђује план, по коме би се исти имао да контролише.

На дан пре трке, одржава се чак и генерална проба, на којој се полисмени распореде, како је коме стављено у дужност, па се чак том приликом импровизирају доставе о неким могућим сударима, да би се видело, како функционише апарат у таквим случајевима.

Главни Штаб саобраћајаца налази се на самоме тркалишту иза трибина и он је везан многобројним телефонским везама специјално успостављеним за то, као и станицом безжичне