Policija

768. —

у лабораторијум ове највеће светске полиције, у коме су пре мене радили и учили исти занат код славног Бертијона данашње полицијске-техничке величине као што су г.г. Рајс, Стокис, Локар, Годофрај, Де-Рехтер, и др. За све време мога бављења и рада у париској полицији овај се човек стално о моме раду и успеху распитивао, и неколико ме пута позивао у свој кабинет да од мене чује да ли ми је још што потребно. При завршетку мојих студија одох и захвалих му се на његовој пажњи и доброти, и он ми рече да је најсрећнији када колеги, а нарочито колегама из наше Краљевине, може какву услугу да учини.

Име овог славног светског криминалисте и чувеног дирнктора париске судске полиције познато је у целом свету, како у круговима криминалиста тахо и у круговима интернационалних криминалних типова, јер висока стручна спрема, организаторска способност, енергија и одлучност улива респект и једнима и другима.

Средњег раста, проседе косе, лепог лица са густим брковима, ведра и проницљива погледа, љубазан и предуиретљив, одличан козер, прави галски тип, такав Вам је човек Г. Лакамбр, чијим се именом пријатељи и познаници поносе, а од кога криминални типови стреле.

За сада оволико О овом нашем пријатељу, чије нам пријатељство није на одмет, у знак пажње и захвалности.

Драг. Д. Савић.

секретар Министарства Унутрашњих Дела и подшеф техничке полиције

ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА | Суду обдштине бардовачке: 1. Казна предвиђена чл. 109. тач. 5. зак. о општинама можг се изрицати само над грађанима за непослушност према законским наређењима општинског суда или његовог председ-

ника. За дисциплинске кривице општинских службеника прописана је специјална казна у тач. 6. истог законског прописа.