Policija

= 768 —

М

Јовану Топаловићу, писару општине иожаревачке:

У „Полицији“ Бр. 11 –12 за ову год. (стр. 496) оштампана је одлука опште седнице Касац. Суда, којом је објашњено под којим се условима могу сматрати за земљоделце општинске деловође, писари и други општински службеници.

М Суду општине града Плеваља :

Пошто казна, коју закон предвиђа за дела из 5 329. казн. зак. не може бити већа од 3 дана затвора, то су све пресуде, засноване на овом законском пропису одмах извршне у смислу 55 15. и 16., став 1 полиц. уредбе, и као такве могу се извршити без обзира на изјављену; жалбу (став 5).

Детаљно објашњење о извршности иступних пресуда дато је у „Полицији“ Бр. 9—10 за ову год. (стр. 880).

Св. Бр. 2996.

М Суду општине дубничке:

Тражено објашњење о имовинско-правним односима између очева и синова дато је у прошлом броју „Полиције“ (стр. 668). !

Ов. Бр. 2872.

УП Суду општине власошиначке :

Пошто су одборници одређени за заступнике — вршиоце дужности разрешених кметова од стране одбора у смислу зал. 148. зак. 0 општинама, то они имају сва права и дужности кметова, па дакле и право суђења — чл. 88. овог зак. Последњи одељак овог чланг, по коме се одборником може заменити само један кмет у суђењу, односи се на случајеве привременог одсуствовања општинских часника (болест, од«суство од дужности и т. п.), али се не може применити у „случају кад су сви кметови разрешени од дужности, јер би „се тада онемогућило суђење у општини. | МАНЕ

Св. Бр. 6195.