Policija

18796

Финансија решењем својим Бр. 702:5 од П. јуна 1927. год. изволео је. одлучити:

Да се од 1. јула 1927. године па у будуће обустави наплаћивање на царинарницама одлуком Привредно-Финансијског Комитета Бр. 8827 од 14. јула 1920. године и решењем Министарства Финансија Бр. 260 од 28. маја 1924. године установљено 4"/, осигурање пореза на декларативну вредност увезене и извезене робе, пошто је престала потреба и разлози, који су диктовали ову меру пореског осигурања.

О предњем решењу Господина Министра Финансија извештавате се ради знања и управљања, стим, да исто доставите и подручним финансијским властима. (Распис од 16. јуна 1827. ву Бр. 70219).

ПОЧЕК ЗА ПЛАЋАЊЕ ДУЖНОГ ПОРЕЗА

Ради правилне и једнообразне примене тач. |. члана 79. Финансијског Закона за 1927/28 годину. Дирекција налази за потребно објаснити, да се прописи те законске одредбе о продужењу рокова за плаћање дугованог пореза односе и на оне самоуправне прирезе, које распоређују и наплаћују финансијске власти уз државни порез, а у колико тих приреза има на окупу из ранијих до краја 1926. године. Наплата ових, самоуправних приреза никако се не може одвајати од наплате државног пореза, нити се може на други начин вршити, јер и за њихово расположење служи као основица државни порез. Свака сума разрезаног државног пореза повлачи утврђеном проценту одговарајућу суму самоуправних приреза и према томе, и при извршењу наплате овога приреза имају да деле судбину државног пореза. Према свему овоме, при утврђивању годишњих квота за исплату има се узети у рачун целокупно пореско дуговање, заједно са самоуправним прирезима, о којима је овде реч, а неће се они издвајати и засебно наплаћивати. Из наплаћених, пак, оброка пореза у законским годишњим роковима имају се самоуправни прирези издвајати строго у истој сразмери, у којој стоји и њихово дуговање према укупној суми пореског дуговања, ПИЕИ којој је и квота утврцена.

Ранија објашњења, која би са овим стојала у противности, имају се сматрати као да не постоје.

(Обј. од 21. јуна 1927. г., Бр. 74304.).