Policija

— 058 —

"ратним службеницима, јер су они претрпели страхоте великог рата, па би им то била награда, утеха, него што се та бенефиција овим новим законом да је онима, који као деца нису овај последњи, крвави рат нису нису ни осетили.

А што је најгоре ту ће бенефицију уживати у будућности и они, који ће за рат слушати од својих старијих.

Они, који су преживели страхоте последњег рата, свакако ће пре остарити и пре ће се онеспособити за државну службу, и зато ће као награду имати мању пензију.

А они, који те страхоте нису осетили, и дуже ће живети и биће способнији за државну службу, па ће ипак бити пре стављени у пензију, јер ће имати један плус од три го„дине за пензију и имаће, према томе, већу пензију.

Па кад основ овој бенефицији не лежи ни у квалифи-. кацијама чиновника ни у патњама, које је последњи крвави рат донео, онда се морамо упитати: „Зашто је онда ова бенефиција овако неправедно предвиђена у чл. 235. закона о чиновницима и осталим државним службеницима грађ. реда, од 31. јула, 1923. године“

У место да на њу имају право заслужнији, дешава се обратно.

Заштор..

Можда ће то меродавни моћи да објасне.

Вој. Т. Наумовић, ср. поглавар.

ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА

] Суду општине јабуковачке: 6

Височајшом уредбом „о наплаћивању механског“ од 6 јуна 1840 год. КБр. 307 дато је право општинама да од механџија, кафеџија и осталих лица која крчме вино, ракију и пиво у њиховим атарима (баракери и остали њима подобни продавци алкохолног пића) наплаћују извесну таксу — акцис у корист својих каса.

Законом од 7 марта 1907 год. о изменама и допунама ове уредбе регулисано је, да се акцис плаћа у месечним ра-