Policija

— 4689. _—

одговара поштом, ипак је рубрика „Поуке и оабвештења“ у 1927 год. с једно на друго износила по читав штампан табак у сваком броју — двапут више но ранијих година.

Уредништво користи ову прилику да констатује, да су му многи претплатници, а нарочито општински судови и њихови органи, изјављивали нарочиту захвалност на датим им објашњењима, и молили да се сва објашњења о примени закона у пракси, објављена у „Полицији“ за последњих 9. год., систематски среде и оштампају у засебну књигу. И само уредништво налази да би ова књига била веома корисна, а с 06зиром на знатне измене законодавства у току последњих година и неопходно потребна, али су за њено издавање потребна знатна материјална средства, којима оно, на жалост, за сада не располаже само за то, што му многи претплатници — међу којима и знатан број општина — нису платили претплату за две, три а неки и за четири године, и ако су за све ово време лист уредно примали, па га и данас примају. Уредништво је од своје стране учинило све што се могло учинити да што више користи претплатницима, па је стога и право и ред да и они испуне своју обвезу према њему. Пека му неуредни претплатници, дакле, пошаљу дужну претплату, и оно ће је сву уложити у штампање горње књиге и увећање листа. Уредним претплатницима, пак, који су благовременим плаћањем претплате помогли да се лист одржи Уредништво и овим путем захваљује и моли их, дагану будуће помажу примањем листа и уредним шиљањем претплате.

Ово важи и за поверенике.

У циљу стручног усавршавања, упућивана и обавештења управно-полицијских и самоуправних органа публиковани су ови важнији радови: /7оводом једне одлуке Државног Савета и Полицијска дозвола од г. Косте Јанковића, нач. Мин. Ун. Дела; Реформе полиције у Италији, Експозе #. Мусолинша као Министра Унутр. Дела од г. Мих. Обуљена, апелац. судије у пенз.; О олакшавајућој околности добро владање од г. Мих. Р. Вељовићо, судије; Дечја Полиција у Амстердаму од г-ђе Катарине Јовичић, проф.; Есперанто и Полиција од г. Д-р Палића, председника кривич. полиц. у Саксонској; Извршење општинског буџета од г. Мих. Б. Тошића, нач. Мин. Финансија; Пројекш закона о иступима пи Администра-

1#