Policija

— 1083 —

и забранио му даљи рад локомобилом, док не прибави за то потребно одобрење. Ову одлуку одобрио је и Државни Савет решењем од 3:1-1923 год. Бр. 2119.

в. у извесним случајевима и конфискацију предмета који «су без дозволе произведени тако на пр: пецива која се без дозволе Министарства Пољопривреде и Вода ставе у промет или увезу заплениће се..... чл. 28. наредбе о производњи, увозу и стављању у промет пецива за спречавање, угушивање, лечење и распознаваље сточних заразних болести. 5

МЕ Престанак дозволе.

1. Гашење дозволе.

а. смрћу лица коме је дата дозвола. Овај основ 4 танка резултат је чисто личне природе дозволе. На пр.: чаринско право (дозвола) гаси се смрћу овлашћеног лица. чл. 17 тач. 2 алинеја 6. точаринског правилника.

Дозвола за подизање барака (чл. 60 и 61) везана је за лице — чл. 72 правилника о гостионицама и кафанама. След-

ствено, престанком личности гаси се и дозвола. То исто важи и у случајевима чл. 79, 80 и 81 правилника о гостио“ ницама.

50 овога има и одступања:

, у случају смрти димничара, удови мајстора димничара | дозвољено је, да до преудаје може водити радњу са деловођом, мајстором димничаром — чл. 1 правила о димничарима. — Или, кад после смрти апотекара остане удовица, онда се може апотека држати на име умрлог апотекара, а за рачун његове удовице најдаље три године а потом ће се изгложити продаји. — тач. 14 чл. 24 закона о уређењу санитетске струке.

6', код реалних дозвола, именованих у чл. 31 закона о радњама, смрћу онога коме је дозвола дата или доцнијег примаоца дозволе (на кога је она прешла) — дозвола не престоје.

6. Пропашћу предузећа – постројења за које су скоп чана правна дејства дозволе, Равнодушно је питање, да ли

је пропаст проузрокована природним СЕ или самим соп«твеником .