Policija

— 1089 —

Обласни одбор у року од ! месец дана прегледаће. истрпно са рачунске, формалне и материјалне стране овако поднети буџет и са својим мишљењем и нримедб:ма послати министру финансија на конанчо одоборење.

Ако општински збор не одобри општински прирез, а издаци унесени у буџет по одлуци одбора — већа, или примедбама надзорне власти не би мргли бити подмирени другим општинским приходима нити се по закону смеју изоставити, онда министар финансија, на предлог обласног одбора, одређује стопу (9/)) приреза.

Противу решења министра финансија о општинском буџету, општински одбор може се у року од 10 дана, од. дана када му је исто саопштено, жалити Државном Савету, ако са истим није задовољан.

Општински збор сазива се на гласачко место писменом или штампаном објавом, која се мора прилепити на судници споља и другим видним местима.

У објави се мора назначити по чијем се решењу или наредби збор сазива, дан збора, време његовог почетка, шта. ће се на збору радити и имена чланова гласачког одбора.

Од дана огласа о сазиву у опште збора, па до дана збора, мора протећи најмање 15 а највише 20 дана; у тај рок не рачуна се дан огласа и дан зборске радње.

Чланови су гласачког одбора четири правна гласача из дотичне општине, односно вароши или села, које бира општински одбор — веће за сваки зббр, бирајући им у исто време и два заменика. Председник збора и ова четири члана гласачког одбора утврђују општинским печатом и својим потписима. записник општинског збора, и гласачке спискове тога збора . за или против одобрења општинског приреза.

Ова зборска радња односи се на одобрење приреза по општинским буџетима, чији проценат износи преко 3009, по суми непосредног пореза. Збор решава са оноликим бројем правних гласача уведених у бирачки списак, колики је на збор дошао, а пуноважна је одлука збора оно, зашто је гласало половина и један више од дошавших гласача.

Ако би гласови били подељени подједнако, онда се - сматра да је ствар одбачена.