Policija

— 1095 —

„Да је прописом чл. 46. ст. ПЦ. зак. о таксама предвиђено, да се казне затвора могу поред новчане казне примењивати жамо на оне кривице, које се казне по општем казненом зажконику, а по чл. 6!. поменутог закона по овим кривицама предузима се ислеђење у свему по прописима кривичног судског поступка, те према овоме следствено је, да у датом случају важе наређења кривичног судског поступка и у погледу на незадовољства и жалбе на пресуде нижих судова. Па како на пресуду Ужичког Првост. Суда по овој кривици донетој пожтоји незадовољство, то је за расматрање истог по 9 261. крив. «суд. поступка надлежан Апелациони Суд, без обзира на то, што првостепени суд при израцању казне затвора није применио пропис 5 145 к. 3., по коме се ово дело кажњава, што је дужан био учинити по напред поменутом чл. 46. зак. о таксама“.

ОДЛУКЕ ОПШТЕ СЕДНИЦЕ ГЛАВНЕ КОНТРОЛЕ

ДОДАТАК НА СКУПОЋУ ОСОБЉА ГЕН. ДИРЕКЦИЈЕ КАТАСТРА

Поводом покренутог питања: који ће додатак на скутоћу примати особље Генерал. Дирек. Катастра чије је место «сталног службовања Београд а које врши премер земљишта у срезу тамнавском. Главна Контрола донела је по овом питању следећу одлуку на својој општој седници од 2, децембра 1927. године; Да овом особљу за време катастарског премера припада додатак на скупоћу првога разреда, пошто „оно није променило место постављења, већ само упућено да као особље Генер. Дирекције Катастра обави један посао на терену.

Из Опште Седнице Главне Контроле од 2. децембра :927. године Бр. 41121. на

ОД ДОДАТКА НА СКУПОЋУ ПЕНЗИОНЕРКИ, КОЈЕ ПРИМАЈУ УДОВИЧКУ ИЛИ ПОРОДИЧНУ ПЕНЗИЈУ, НЕ ОБУСТАВЉА СЕ ПРОЦЕНАТ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ

Поводом представке Месне Контроле при Окружној Фи: нансијској Управи у Н.... Бр. 139527 којом пита, да ли се решење Министарског Савета ДРБр. 99.000/26 о обустави за