Policija

— 557 —

ХУ. Суду општине влакчанске:

У свесци за август ове год. објашњено је (стр. 784), да се општине у погледу своје приватне имовине сматрају као · приватно-правне корпорације, и да с тога наплату својих прихода не могу вршити егзекутивним путем, сем случајева ју којима им је ово право законом изрично признато.

Неуредног арендатора треба општински пуномоћник да тужи надлежном првостепеном суду, а у циљу изравнана општинског буџета треба поступити по чл. 10 зак. о окр., сре: ским и општин. буџетима. Опширније о овоме видети у упуству Мин. Финанс. за састав, подношење, преглед и одобравање општин. буџети (Полиција за 1927 г. Бр. 23—24) Св. Бр. 1425.

ХМ: Суду општине зубетиначке (срез загаавски)

По чл. 169. таксеног правилника од у 1913 г., такса из ТБр. 171 наплаћује се само у оним случајевима кад се изузеће судија општинског суда тражи бреко првосшепеног суда.

За њихово изузеће, које се тражи код општинских судова ма из којих разлога, плаћа се само такса по ТБр. 351 за општинску касу. Св. Бр. 964.

ХУН. Александру М. Пешровићу, среском пољопривр. реферевту — Брчко. Одредбе чл. 245. закона о чиновницима биле су прелаз-

ног карактера и као такве престале су важити ! септембра 1927 год.

ХМ. Суду одштшине прналиске:

При издавању уверења сада се наплаћује само једна такса из ТБр. 3 и 4 (20 дин. без обзира на број факаша који се у уверењу наводе. По једном ранијем објашњењу Ген. Дир. Пореза ова такса по броју констатованих факата наплаћивала се до измена овог тарифног броја (15—Х1—1923 г.) али је са овам изменама престала и важност овог објашњења