Policija

— 838 —

према нахођењу данашње Ген. Дир. Пореза. Према овоме, нетачно је мишљење првостепеног суда да за сваки факт констатован у уверењу треба наплатити посебну таксу, јер се такса не наплаћује по броју факата, већ по броју уверења.

Пошто ово објашњење није обавезно за власти, општински суд треба, с обзиром на важност ствари, да о овоме затражи званично мишљење од Ген. Дир. Пореза преко своје надзорне власти.

Св. Бр. 2226. ХЕ. Владиславу Петровићу, деловођи општине глобанске (срез ресавски):

Члан 79. финанс. закона за 1927/28 г. доиста наређује, да се не наплаћује камата на дужни порез до; 1 јануара 1927 г. под условом да се овај порез плаћа у ратама и на време како је у овом законском пропису предвиђено. У противном, т. ј. ако порез није благовремено плаћен, мора се наплатити камата, почев од јануара 1927 г., на целу дугу-

јућу суму. Ку.

Тихомиру С. Тадићу, писару општине дворачке (срез јадрански):

Инвалиднина, као лично право, не прелази на наследнике, али ако је по смрти инвалида остала исвесна сума неблаговремено примљене инвалиднине, онда она улази у његову заоставштину, која припада законским наследницима 6 394 грађан. зак,

ХХ. Суду општине каонске (срез драгачевски.):

Као и остале врсте пореза тако и порез службенички __на лични рад застарева за 5 год. по чл. 196 зак. о непоср. порезу. Према овоме, порез о коме је реч у упућеном питању застарео је, и с тога се не може наплаћивати од пореских дужника, али није престала одговорност општинског благајника да држави надокнади причињену штету својим незаконитим радом.