Policija

— 860. —

ЗА ПРЕГЛЕД ОПШТИНСКИХ РАЧУНА НАДЛЕЖНЕ СУ ОБЛАСНЕ КОНТРОЛЕ

На постављено питање у представци Обласне Контроле ПБ Е Области Бр. 152/28: дк ли је за преглед завршних општинских рачуна за раније године надлежна Обласна Контрола или установе које су биле надлежне да врше овај преглед према раније важећим прописима, — Општа Седница Главне Контроле од 7. септембра 1928. г. под БР. 77369 одлучила је:

Да су за преглед свих обштинских рачуна надлежне | Обласне Контроле у колико исти нису већ прегледани од

установа надлежних за преглед ових рачуна по раније зажећим прописима.

Из Опште Седнице Главне Контроле од 7. септембра 1928 г. Бр. 87369.

ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ОБЛАСНОМ ОДБОРУ ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ПОМОЋНОГ ОСОБЉА СПАДА У НАДЛЕЖНОСТ СЕДНИЦЕ ОБЛАСНЕ КОНТРОЛЕ

Главна Контрола размотрила је представку Обласне Контроле у Н... Бр. 367 од 4. августа 1928. г. којом питау чију надлежност спада да чини предлоге Обласном Одбору за постављање рачунопрегледача: да ли у надлежност седнице Обл. Контроле или шефа истег — па је одлучила:

По чл. 8. правилника о пословном раду и организацији Обласних Контрола помоћно особље Обл. Контроле поставља Обласни Одбор на предлог Обласне Контроле. Како Обл. Контрола према чл. 12. пом. Правилника доноси одлуке у кругу своје надлежности на седницама, шо је и за чињење предлога. Обл. Одбору за постављење помоћног особља, у које долазе п рачунопрегледачи, надлежна седница Обласне Контроле.

Из Опште Седнице Главне Контроле од 7. септембра 1928. г. Бр. 77639.

ЛИКВИДАЦИЈА ПОМОЋИ ДОДЕЉЕНЕ СТАНОВНИШТВУ ПОСТРАДАЛОМ ОД РАТА

Месна Контрола при Управи за Ратну Штету актом Бр. 3042/28 тражила је објашњење од Главне Контроле: да ли ће се додељена помоћ ратом пострадалом становништву у окрузима битољском, ваљевском, подринском, пожаревачком и смедеревском решењем Министар. Савета УБр. 20680/20