Policijski glasnik

СТРАПА 224

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 26

Н 3

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ ПОЛИЦИЈСКОГ А Л Б У М А

Крајем прошлога меоеца управа митровачког казненог завода протерала је у Шабац лице чију Фотографију изнооимо, које је у томе заводу било 3 меоеца на осуди због крађе под именом Јован Пузић, одуга, родом из Богатића у орезу мачваноком. Начедотво окр. подриноког упутидо га је наче.шику ореза мачваноког, да утврди његову идентичност. Суд општине богатићоке није могао дати среокој власти никаквих података о Јовану, нити о томе, да је тамо био ко од његових родитеља или ородника. Јован Је код среоке власти изјавио отприлике овако:

ност. Он је оада отар 26 година, висок, угасито жутих очију, црне косе, дустабанлија. Да би се утврдило што ближе о овоме загонетном човеку, износимо његову ФотограФију, препоручујући свима полицијским и општинским вдастима, а прпватне модећи, да јаве овом уредништву све што би бдиже знали о Пузићу, те да се то достави аустро-угарским влаохима, пошто је он из Србије протеран.

П 0 Т Е Р Е Милорад Јеринић, из Шутаца и Светолик Н., из Угриноваца (орез качерски) , кривично одговарају код начелника среза колубарског окр. београдоког због извршеног напада на државну пошту пут Уб — Лазаревац, а Милорад још и за опасну крађу; њих тражи поменути начел-

ф Ш|У' •

. X;- "

т/

јнНННЊ . ■' ИИј

ШжШШШШммЈи. \

1о1

— Не знам да ли сам рођен у Србији нли у Аустро-Угарској. За себе зпам од 10. године живота, када сам иобегао од сдепаца и отишао у службу код неког Шокца Јозе Н. у оелу Товорнику у Аустро -УгарскоЈ. Не знам ирезиме Јози, а код њега сам служио 6 година чувајући стоку, па оам онда отишао у Винковце, где сам сдужио 1 годину као кочијаш код неког Јеврејина, коме не знам имена. Пооле сам прешао у Србију, у Шабац, где оам под именом Јован Чучуковић служио код разних дица, али ме начелство после годину дана протера у Аустро-Угароку, јер сам био извршио једну крађу зоби. Кад оам прсшао у Ауотрију, погодим ое код Недељка Перишића из Буђановца; ту одолужим годину дана, па сам после олужио код разних лица док нисам најзад у октобру месецу ирошле године купио од једног непознатог лица четири овце за 30 Форината. После месец дана појави се господар тих оваца и влаот мене притвори. Под ислеђењем сам био три месеца, а три месеца оам осуђен. Кад оам нздржао осуду, мене оу прогнали сматрајућп да сам ја грпоки поданик, нрема томе како сам ја изјавио да оам из Богатића. Поуздано^ не знам ни оам одакде сам, а исправа нити имам, нити оам их када имао. Као што се внди из овог иоказа Јовановог, он мора да је какав ирепреден здочинац, који вешто и с пуно раздога крије своју идентич-

ник среза колубароког. Лични опис за обојицу је непознат. Наређује ое овима полицијоким и општинским властима, да најживље наотану у кругу своје влаоти, да се ови злочинци пронађу, па у сдучају проналаска под јаком стражом упуте иотражној влаоти о иозивом на Бр. 6360. Живота Славнић, берберски раденик, извршио је 15. т. м-ца крађу ствари Кати Петровић, удови у Београду, али се не зна где ое сада налази. Живота је стар 19 година, родом из Велике Плане, у лицу плав, омаленог раста, у грађанском оделу. Препреден је крадљивац и пећ је био за крађу и судоки осуђиван. Препоручује се овима полицпјским и општинским властима, да за Животом трагају и пронађеног стражарно упуте Управи града Београда с позивом на Бр. 2 176 3. Крађе стоке. Непознати крадљпвп"и ноћу између 13. и 14. о«. м-ца украли су: једног коња и једну кобилу са пашњака Ђуре Ненадовића, из Совљака (срез тамнавски). Коњ је матор 12год., длаке мрко-доратаоте, око врата од улара има белу белегу у виду, круга, у једно је око ћорав, има жиг «О в . Кобила је матора 8 год., длаке доратасте, са жигом положеио ; ( Т».

Поћу између 14. н 15. ов. м-ца непознати крадљивци украли су Сими Павловићу, из Ка-

ленића, (срез тамнавоки) једну кобилу матору 1 2 год., длаке мрко-доратаоте, виооку 1*42 см., реиа мало прекуса, са жигом в Т.» Исте ноћи, а по свој прилици и исти крадљивци украли оу Живку Радојичићу, из Каленића, једног коња, маторог 7 година. длаке доратаоте, по гребену длаке беде, а тако исто испод кичице леве ноге, са жигом «0». Препоручује се свима полицијским и општиноким влаотима да обрате пажњу, на крадљивце и покрађу, па о резултату известе начелника среза тамнавског о позивом на Бр. 1 129 4. Непознати крадљивци ноћу између 13. и 14. ов. м-ца, из дворпшта Живојина Пауновића, из Вел. Црнића, украли су две кобиле и једно мушко ждребе. Једна је кобида магора 12 год., длаке отворено вране, у лево око ћорава, са жигом в К в и «0». Друга је кобила матора две године, длаке загасито-доратасте, без роваша. Ждребе је маторо 3 месеца, длаке доратаоте, без икаквих знакова. Нека све иолицијске и општинске власти трагају за крадљивцима и нокрађом, иа о резултату известе начелника среза пожаревачког с позивом на Бр. 12215. Четири непозната зликовца, поћу између 18. п 19. т. м-ца на разбојнички начнн напалп с-у ла кућу Петка Пешића, земљоделца из Ћуштпце у срезу нншавском. Кад су лродрли у кућу везалп оу Петка и нзнудплп му 800 динара у српским новчаница.ма од по 10 динара, 20 динара у злату, једно буре о ракијом и две коже преених опанака. Лпчни опис зликоваца пепознат је, Препоручујо се овима полицијокпм п општинским властима, да за зликовцима трагају и о резултату известе начелника ореза нишавског с познвом иа депсшу Бр. 7769.

ТР А ®И СЕ Спиру Н. Димитријевића, из Гопеша у Турској, који је до оада живео у оелу Рашевици (срез темнићски) па отумарао незнано куда, оставивши жену и децу, тражи начелник среза темнићског. Позивају се ове полицијске и општинске власти, да Спиру у своме. кругу влаоти потраже, па о резултату известе иоменутог среског начелника с иозивом на Бр. 5865.

СКРЕЂК СЕ ПА.ЖЊА Код начелства округа подринског. налази се у притвору због извршене крађе Вошко Поповић, музикант родом из Плавне у округу крајиноком, али који је живео код своје породице у Крагујевцу. Бошко је стар 30 год., прилично развијен. косе очију и бркова црних, у лепом црном цивилном оделу. Код њега приликом претреса нађене оу разне хартије од вредности, као и једаи бележник из кога се види, да је нрошао многа места по Србији и оуседним државама; тако исто нађен је код њега и један никлени часовник Бр. 2 88 41. Па како је Бошко у опште с.умњии, то ое скреће пажња овима полицијоким и општинским властима, а и приватнима, ако би знали, да јс Бошко где извршио какво казиимо дело, да о томе одмах известе поменуто начелство о позивом на делешу Бр. 10 407.

Штамм 1^раљ. Срп. Државиа Штампаркја

уредник, пџшан ТЈлимпиЋ