Ratnik

ПУЦАЊЕ НА ВЕЛИКИМ ДАЉИНАМА 855

Најпосле, незаборавимо да ћемо, благодарећи данашњим тактичким поступцима, који долазе било од орузја било од земљишта, имати врло ретко прилике да видимо непријатеља, па баш и на малим отстојањима. Треба ли се решити да пуцамо само из близа (предпостављајући да се можемо приближити), онда кад нас непријатељ за, време периоде припреме — нерадње, са гледишта пуцања — буде решетао метцима без да му их можемо вратити

Не губимо из вида да цељ данашњих бојева није да добијемо увек и пошто по то земљишта. Треба прво изтрошити, затим саломити ударну или отпорну снагу противникову, према томе да ли се бранимо или решително нападамо.

Пошто се овај резултат постигне, онда се добија земљишта колико се хоће.

Начин како то бива за време борбе. — Начин тришреме. — Напустимо за један тренут хипотезу (претпоставку) да је земљиште сасвим хоризонтално (из узрока које смо навели у почетку овог рада), а посмотримо 60јиште лако таласасто и онакво какво ће нам се по најчешће појављивати (два гребена који граниче доста широку долину, 2000 до 2500 метара).

Артилерија је позади ивице гребена: она, црта (обележава), тако рећи, бојни Фронт. Ол. 8.

Дивизијска коњица оперира (дејствује) у долини : она, заштићава, у почетку, артилерију противу непријатељевих предузећа.

Ова периода припремања уједно је периода проматрања. Дивизијској је коњици то задатак, и њена је радња, заштићена пешачким оделењима (раг Јез розћев а тпапфете).

да време ове периоде, улога је пешадије многострука. Она чува артилерију од непријатељеве коњице, или од стрелаца који би могли узнемиравати артилерију; као помоћница овом роду оружја, она припомаже (кооперира) у