Učitelj

93: УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

О толиким жртвама ис таквом пажњом г-ђа Цветковићка је стала у ред првих и великих 'пријатеља и добротвора Учитељског Удружења, и Главни Одбор сматра за особито пријатну дужност, да јој овим путем изјави своју најНП захвалност.

За утемељаче Учитељ. Удружења, са улогом од 50 динара, рписали су се: Милица Миљковићева, учитељ. у Трстенику; а Милица Глигоријевићка учитељ. у Прћиловици; Даринка Спасићева учитељ. у Неготину; Михаило Крстић, учитељ у Крњеву;

д., Даринка Петровићева, учитељ. у В. Крени;

ђ., Божидарка М. Филиповићка, учитељ. у Брезови;

“ Даринка Ранковићева, учитељ. у Пожаревцу.

, Ћирило Јанковић учитељ у Остри.

о и овим добрим људима на помоћи,. коју они гука-

зују Учитељском Удружењу! ;

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА ЗА 18978 ГОД.

ХХУП Састанак

30 априла 1898 године

Били су: У. Благојевић, И. Миљковић, Л. Обрадовић, К. Гашнић, Мих. Станојевић, Јов. С. Јовановић и К.Г Крстић.

1

Председник београд збора г. Ђока Ивковић шаље писмо Глав, Одбору на основу зборског решења, у ком предлаже, на се одкупи или награди рачунаљка г. Петка Николића, учитеља на Дунав. Крају.

Пре него што би главни одбор донео решење о рачунаљци г. Петка Николића одлучено је, да се умоле: г.г. др. СОтев. Окановић, Дим. Путниковић, Л. Обрадовић и Мих. Станојевић, да прегледају поменуту рачунаљку, и да о њој поднесу реферат Главном Одбору.

П

Г. Лаза Илић учитељ из Ракинца, јавља Гл. Одбору, да у Годишњаку од прошле године није забележено његово име у реду чланова, који су измирили свој улог за ту годину, па моли, да се та погрешка исправи.

Одлучено је, да благајник и књиговођа учине исправку, ако нађу, да “је г. Илић платио свој улог за ту годину. - У

Шш Председник зајечарског збора г. Мих. Ст. Ризнић јавља, да је посту-

пио по писму Га. Одбора и нада се успеху. У исто време напомиње, да би у записнику Гл. Одбора требало исправити неколико погрешака, јер је