Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ _ у 935

У записнику помешан рад збора вароши Зајечара са радом збора среза зајечарског. =

Писмо је примљено к знању, с тим, да уредник види шта треба по писму исправити. > + ТУ

Г-це, Милева, Обреновићева и Даница Виторовићева учитељице из Обреновца, желе да остану чланице Удружења уписане код Гл. Одбора, за то су и улог положиле непосредно Гл. Одбору.

Примљено к знању.

у

Благајник г. Л. Обрадовић јавља, да има неколико зборских благајника, који не шаљу одмах новац главној благајни по наплати од чланова, те таким- поступком отежавају рад и стварају излишну преписку, јер има, више случајева да поједини членови траже чланску карту или «Учитеља» и доказују, да су улог положили, а међутим њихов улог још није послат главној благајни, па пита Гл. Одбор, шта да се ради у таким приликама2

Решено је, да се пише, да зборски благајници одмах по паплати шаљу главној благајни сваки члански улог, иначе ће главни одбор бити принуђен да рад таких благајника упути надзорном одбору на оцену.

МГ Г. Мих. Станојевић предлаже да се књижничару, за уређење књиж-

нице одреди награда.

Решено, да му се за труд изда тридесет динара.

УП

Председник Гл. Одбора г Благојевић јавља, да је усљед велике по-. требе направио нацрт правила, по којима би се у случају смрти евака породица члана нашег удружења помогла са 1000 динара.

Главни Одбор прихватио је предлог г. Уроша Благојевића и решио, ла се у нарочитој седници 'о нацрту дебатује.

Деловођ, Председник, К. Г. Крстић. Урош Благојевић,

ХХУШ Састанак 3 јуна 1898. год.

Билн су: гг. Урош Благојевић, Л, Обрадовић, К. Глишиш, Мих. Отаногевић, Јов. С. Јовановић и К. Г. Крстић.

1 Председник чачанско-трнавског збора г. Савко Филип“ вић тражи, да утемељачи удружења ЛОВаМЈУ бесплатно Бакићеву педагогику, пошто је дружинско издање. – По ча. 10 друштвених правила не може ве усвојити предлог г. фФилаиповића. - п Председник брзо-паланачког збора шаље Главном Одбору расправу г. Проке Дамњљаповића, «како би што пре ваљало образовати просветне задруге за кредит и штедњу. - У Одлучено је, да се расправа упути књижевном одељку на опену.

« -