Učitelj

сват

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ а 947

Прима се знању и да се оштампа у „Учитељу“. Са овим је састанак закључен. Подпредведник Гл. Одбора Учитељ, Удружења

Поесловођа Јов. Максимовић. Гвозден Јовановић

ХХШ. САСТАНАЋ

држан 5 марта 1899. године

Били су: подпредседник г. Јован Максимовић, чланови: Коста Тлишић, Стева У. Ђорђевић, Дим. Соколовић, Раша Митровић, Коста Крстић, Мих. Сретеновић и Гвозден Јовановић.

1 Чита се писмо т. Срете Лазаревића, председника љубићског збора, којим извештава: да код појединих чланова има на дугу дружинског новца, да им је потраживао, ну да нису хтели поло жити, па пита хоће ли наплату тражити судским путем. Решено: да се извести, да тражи наплату дружинског новца, судским путем. | п Чита се писмо т. Веље Шавловића, уч. у Јагодини, којим пита, шта је са израдом правила о давању помоћи учитељ породицама, кад је Скупштина одредила нарочити одбор да пста израде» Решено, да му се одговори, да један члан за израду правила израђује иста. Кад буду готова штампаће се у листу. ИЦ, Космајски збор моли да му се изда решење, којим је одбијен од помоћи г. Владимир Сретеновић уч. из Младеновца. ; Преко ове молбе прешло се на дневни ред, пошто се сва ђешења штампају у „Учитељу“ и ту их сваки може читати.

; Ту

; Ужички учитељ. збор извештава: да је г. Владимир Глишић болестан од новембра, и да је због тога добио и обуство. ло краја године, да се због његове болести и болести у породици, налази у најгорим материјалним приликама, зато моли Гл. Одбор, да му изда ванредну помоћ у 200 д. ради лечења.