Učitelj

674 УЧИТЕЉ

ШХХШ

Пера В. Ђурић, управник музеја раније је тражио, да му се из буџета стави на расположење извесна сума којом ће преместити музејску имаовину из Савске у школу код Саборне Цркве, као и за најпрече потребе за уређење музеја. По овој ствари на представку г. Ђурића, још је раније одлучено: да му се за сада стави на расположење 400 динара, а по исцрпљењу ове суме решаваће се накнадно.

ОХХЈУ

Живко Јовановић предлаже: да се повећа награда уреднику „Мале Орбадије“, пошто је Скупштина вотирала ту награду у буџету да лист излази једанпут месечно. Али како лист излази двапут месечно, то је право да се зато и награда повећа. Тражи и хонорисање уредникових радова.

0 овоме је дуже расправљано и у расправљању истицано; да Главни Одбор — по овој ствари — нема права да сам на своју руку може што радити без припита Обл. Учитељ. Друштава, зашто су опет неподесне прилике, то је одлучено ово: Главни Одбор признаје да око уређивања „Мале Србадије“ заиста има више посла, који би требало више и платити, па ће то и предложити Учит. Скупштини да она сама ову награду процени и одлучи. Што се тиче хонорара уредникова рада на листу, то — по већ уведеној практици — одлучује редакциони Одбор по стопи, којом се хоноришу и друге сарадње.

Секретар Председник Петар А. Лукић Урош Благојевић Потпредседник

Ђорђе Јовановић

Чланови: Жив. Јовановић, Станиша 6. Станишић, бвет. 6. Лоповић, Груј. Аџемовић, Ант. М. Стојиљковић, бтев. У. Ђорђевић, Дим. Н. Лазаревић. ХУПУСА СТАНА К Глав. Одбора Учит. Удружења држан 1 нов. 1908 год.

"Били су: Урош Благојевић, Ђорђе Јовановић, Стева Торђевић, Ант. Стојиљковић, Петар А. Лукић, Живко Јовановић, Груј. Аџемовић, Дим. Н. Лазаревић, Светислав Поповић, Мих. Станојевић и Станиша Станишић,

сеча...

спава за лас мења сав