Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ - 81

Пошто је Мих. Стевановић прочитао израђени пословник, Главни Одбор га је усвојио у начелу и одредио: Уроша Благојевића, Ђорђа Којића и Николу Соколовића да га проуче и у појединостима и поднесу о њему извештај.

5. По предлогу Ђ. С. Којића решено је: Да се на новом дому Учитељског Удружења изради и стави рељефни натпис „Учитељски Дом“.

6. Прочитано је и примљено к знању писмо Управе Београдског Учитељ. Збора, којим се доставља мишљење те Управе: да треба о ускршњем распусту сазвати ванредну Учитељ. Скупштину.

Секретар, Председник Главног Одбора,

„Кив. Јовановић. ј Урош Благојевић.

ЗАПИСНИК ХУ СЕДНИЦЕ

Управе Учитељ. Удружења. 6. априла 1911. год.

Били су: Урош Благојевић, Илија Радосављевић, Мара Кокановићева, Милева Антоновићева, Недељко Игњатовић, Димитрије Пауновић, Стева Ђорћевић, Никола Соколовић, Мих. Станојевић, Крста Јонић, Светозар Живковић, Јован Вуксановић, Милутин Ралоњић, Савка Радичевићева, Василија П. Стојановића, Ђорђе Којић и Живко Јовановић.

1. Прочитан је и примљен записник ЈХ, Х, ХГ Х. ХШ и ХЈУ седнице Управе.

2. Прочитани су писмо и резолуција Косаничког Учитељског Друштва.

Решено је да се оштампа у „Учитељу“.

3. Прочитано је писмо управитеља основ. школе код Саборне Цркве, којим се извештава Главни Одбор, да је одбор овд. основ. школа одобрио, да се могу привремено сместити канцеларије Главног Одбора у згради поверене му основне школе.

Главни Одбор је примио ово к знању са захвалношћу и решио, да Живко Јовановић и Стеван Ђорђевић у споразуму са управитељем те школе одреде локале у којима ће се се сместити канцеларије удружења. ·

4. Прочитане су понуде А. Ристића и компаније и Озјегејсасће Зипепз5 — 5сћискен — Мегке за увођење електричног осветљења у нови дом.

Пошто је понуда А. Ристића и комп. јевтинија и позната као. солидна, решено је:

Да се А. Ристићу и комп. из Београда уступи увођење електричног осветљења у нови дом за цену од — 20540 динара.

О овоме да се извести и надзорни инжињер. ;

5. Благајник моли Главни Одбор да му одобри издатак у 845. дин., који је издао пред Ускрс сиромашним учитељским породицама, према распореду комисије. Даље да му одобри: 1. да исплати,

УЧИТЕЉ 6