Učitelj

82 · У ЧчиИиТеЕЈБ

г. Пг. В. Бакићу 1000 дин. за Посебну Педагогику, коју је Удружењу откупило, 2. примљене прилоге за Црвени Крст у суми од 669:ао дин., кирије Задрузи за Подизање Зграда за Уг мес. марта у 75. дин. 120 дин. Самоуправи за штампање прилагача за Дом и штампарији Давидовић 150 дин. за штампање пројекта закона о народ. школама.

Главни Одбор одобрава ове издатке.

6. Мих. Станојевић предлаже да се за ид. седницу стави на дневни ред: треба ли Главни Одбор да посети Словеначку Учитељску Скупштину која ће се држати у Трсту.

7. По писму Ђорђа Јовановића учит. члана Просветног Савета председник Главног Одбора извештава Главни Одбор да је Ђорђу Јовановићу доставио одлуку Учитељске Скупштине: да се уџбеници за основне школе не монополишу и да би они у Са. вету, као члан Удружења требао то мишљење да заступа.

8. Прочитано је писмо Мих. Стевановић учитеља, који поклања Удружењу 275 примерака своје књиге „Краљевић и Просјак“ у корист Учитељског Дома.

Главни Одбор прима ово са захвалношћу.

Управа прима овај предлог.

Председник Надзорног Одбора, Председник Главнног Одбора, и. Радосављевић. Урош Благојевић. - Секретар, Жив. Јовановић.

ЗАПИСНИК ХХХМ СЕДНИЦЕ а Главног Одбора Учитељ. Удружења. 16. априла 191. год.

Били су: Урош Благојевић, Мих. Стевановић, Мих. Милошевић, Василија П. Стојановићка, Милева Антоновићева, Стеван Борђевић, Ђорђе Којић, Мих. Станојевић, Крста Јонић, Пера Ђурић, Васа Симић, Стојадин Петровић и Живко Јовановић.

1. Прочитан је и примљен записник ХХХШ седнице Главног Одбора. .

9. Пошто Учитељско Удружење мора крајем овог месеца иселити своје канцеларије у школу код Саборне Цркве, Главни Одбор решава:

Да Мих. Милошевић, Стеван Ђорђевић и Жив. Јовановић погоде шпедитера за сеобу.

3. Прочитана су писма Хомољског Учитељ. Збора и Јасеничког Учитељског Друштва о избору нове управе.

4. Прочитано је писмо Рамског Учитељског Друштва, које :'3јављује да није задовољно одлуком Главног Одбора: да се о ускршњем распусту не држи ванредна Учитељска Скупштина.

Главни Одбор одлучује да секретар још једном обавести ово

прање а ава