Učitelj

621

8. За дежурног члана за месец септембар изабран је Анта Стојиљковић. Овим је седница закључена.

Подпредседник, Председник, „Дим. .Ј. Соколовић. Урош Благојевић. Секретар,

ЉЖив. Јовановић.

ЗАПИСНИК ТУ СЕДНИЦЕ

Управног Одбора Учитељ. Удружења 14. септембра: 1911. год.

Били су: Урош Благојевић, Илија Радосављевић, Ђорђе Којић, „Милутин Станковић, Светозар Живковић, Мих. Сретеновић, Милева Антоновићева, Мих. Стефановић, Ник. Михаиловић, Димитрије Пауновић, Анта Стојиљковић, Васа Симић, Стеван Ђорђевић, Гвозден Јовановић, Милутим Радоњић, Василија П. Стојановићка и Жив. Јовановић.

1. Првчитан је извештај г. г. Ј. Милојевића, М. Радишића и А. Младеновића, изасланика за проучавање пансионата Учитељске Школе у Јагодини. |

2. За овим је прочитан и извештај г. г. Мих. Милошевића и Гвоздена Јовановића одређених изасланика за проучавање Српског Учитељског Конвикта у Н. Саду.

Управа је пажљиво саслушала ове извештаје и изјавила захвалност како г. г. Сретену Аџићу, управитељу Учитељске Школе у Јагодини, Аркадију Варађанину председнику, Д-р Милану Петровићу, надзорнику и Ђоки Милићу, благајнику, члановима управе Српског Учитељског Конвикта у Н. Саду на предусретљивости и обавештењу, тако и својим изасланицима на исцрпним извештајима.

Управа је, примивши ове извештаје, одлучила, на предлог Гвоздена Јовановића и Мих. Милошевића, да се Учитељско Удружење упише за члана Српског Учитељ. Конвикта УН балу ба улогом од 100 дин.

Да би се израдила што потпунија правила за пансионат у Учитељском Дому, Управа је одлучила:

· Да се 17. ов. месеца сазове седница Управе, на којој ће се изабрати управник, који би био и васпитач, васпитачица и благајник, који би био и економ пансионата, те да ови саг. Гг. Мих. Милошевићем и Гвозденом Јовановићем израде правила за пансионат.

Овим је седница закључеза.

Председник Надзор. Одбора Председник Главног Одбора,

И. Радосављевић. Урош Благојевић. Секретар, „Жив. Јовановић.