Učitelj

622 у ш И ЊЕ ЈБ

ЗАПИСНИК У СЕДНИЦЕ

Управе Учитељског Удружења 17 септембра 1911. године.

Били су: Урош Благојевић, Илија Радосављевић, Дим. Соколовић. Милути Радоњић, Савка Радичевићева, Пера Ђурић, Мих. Стевановић, Милева Антоновићева, Мара Кокановићева, Василија П. Стојановићева, Гвозден Јовановић, Јован Вуксановић, Ник. Михајловић, Мих. Станојевић, Милија Луковић, Анта Стојиљковић, Ђорђе Којић, Дим Пауновић, Стеван Ђорђевић, Грујица Аџемовић, Милутин Станковић, Ант. Младеновић, Мих. Милошевић и Жив. Јовановић.

1. Прочитани су записници Ши ТУ седнице Управе Учитељског Удружења.

Управа их је примила с тим, да се у записнику ЈУ седнице пред речи „васпитач“ стави: „управник би био и“, па после речи „благајник“ да се дода: „који би био“.

9. М. Радишић учитељ из Јагодине подноси и усмени извештај о уређењу пансионата у јагодинској Учитељској Школи.

Управа је примила овај извештај и г. Радишићу одредила 20 динара на име путног трошка. |

3 За овим се повела понова реч — би ли требало узети засебно лице за Управника Учитељског Дома и пансионата; каои би ли могло једно лице, које би било и управник и васпитач, отправљати обе ове дужности.

Управа је остала при првашњем свом решењу: да управник пансионата буде у исто време н васпитач.

4. После овога дискутовано је о томе, које би дужности и која права имао управник Дома, као и која би личност према својим индивидуалним особинама била подесна за управника.

Једни су чланови управе били за то, да се прве напишу правила о реду и уређењу пансионата, па тек онда да се бирају управник, васпитачица и благајник; а други су били за то, да се по већ донетом решењу на ТУ седници изаберу ова лица, која би са Мих. Милошевићем и Гвозденом Јовановићем израдила правила за пансионат. |

Дискусија је о овоме вођена до 7'/2 часова, па је одлучено да се дефинитивна одлука о овоме донесе на другој седници, која ће се држати 20. 0. м.

Председник Надзор. Одбора Председник Главног Олбора, и. Радосављевић. Урош Благојевић. Секретар,

Жив. Јовановић.