Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 625

лежака, али за њихову тачност Гл. Одбор не јамчи, пошто ове белешке нису читане на скупштини, нити је вршена потребна коректура.

12. Благајник је поднео извештај о приходима и расходима замесеце: јуни, јули и август.

Секретар, Председник Главног Одбора, „Кив. Јовановић. Урош Благојевић.

ЗАПИСНИК УП СЕДНИЦЕ

Управе Учитељског Удружења. 29. септембра 1911. год.

Били су: Ур. Благојевић, Ил. Радосављевић, Дим. Пауновић, Гв. Јовановић, Мих Стевановић, Ђ. С. Којић, Воја Шумкарац, Свет. Живковић, Анта Младеновић, Анта Стојиљковић, Гр. Аџемовић, Јов. Вуксановић, Дим. Соколовић, Мих. Сретеновић, Ст. Ђорђевић, Мих. П. Милошевић, Мара Кокановићева, Василија П. Стојановићка, Милева Антоновићева, Савка Радичевићева, Васа Симић, Милутин Станковић, Милутин Радоњић и Жив. Јовановић.

1. Прочитани су и примљени записници У и У! седнице управе.

2. Председник саопштава да је општинска грађевинска комисија прегледала Учитељски Дом и нашла да је зграда подигнута по прописима за овд. грађевине.

Даље, саопшава да Учитељско Удружење мора исплатити 12 дин. дијурне општинском инжињеру да одреди линију за ограду око Дома, као и 413:40 дин. царине за завесе. |

3. По тражењу Грађанске Банке да Учит. Удружење прими зграду за Дом, управа је одлучила:

Да Мих. П. Милошевић, Ил. Радосављевић, Гр. Аџемовић, Гв. Јовановић и Дим. Соколовић приме кључеве од Дома, пошто добију потврду од надзорног инжињера, да су извршене поправке по примедбама колаудирајуће комисије.

4. Зар овим је отпочет претрес правила за Дом.

Први члан правила примљен је већином гласова. Мањина је хтела да се у Дом могу примати и студенти универзитета.

Код 4. члана такође су била подељена мишљења. Једни су били да се сваке године сав чист приход од Дома (пансионата) предаје благајни Учит. Удружења, а други су били за то, да се половина тога прихода даје Удружења, а друга половина да се преда Удружењу као својина Дома.

Одлука о овоме члану остављена је за идућу седницу. |

Председник Надзор. Одбора, Председник Главног Одбора,

и. Радосављевић. Урош Благојевић.

Секретар, Жив. Јовановић.