Učitelj

Библиографија 449

борби и грозне судбине која је задесила нашу војску и избегли народ. Таквих незнаних јунака било је много и много. () свакоме би се могао написати читав роман. Цела наша Албанска трагедија, Одисеја и Илијада наших крвавих похода и витешке борбе наших дивних јунака до повратка у домовину, чине огромну грађу за једну епопеју, која чека руку каквога Толстоја или Емила Золе, да је у потпуности изнесе пред потомство. Овакве сличице као што их је г. Илић врло вешто изнео и поетски исписао даће писцима такве епопеје доста мотива и података.

Ми топло препоручујемо ову приповетчицу нашим учитељима да је прочитају и распростру што више по народу и међу школском омладином, јер су нам овакве књижице увек добро дошле.

БИБЛИОГРАФИЈА

Нове књите. Борисђ Смирновђ Богђ и Даница, издатељство „Сатославђ“ Н. Сад 1922.

Теорија и пракса испитивања интелигенције 1 Експериментално испитивање развитке говора и интелектуалних функција у раном детињству од Др. Бранислава. Крстића, Београд 1926.

Чедомир Митриновић, Наши Муслимани студија и оријентација питања босанско херцеговачких муслимана. Београд 1926. год.

Незнани јунаци приповетка из светског рата написао Драг П. Илић, Београд 1925. Илустровао Ст. Станковић сликар. 1 издање Нове Књижнице, Уређују Ник. Касапић и Драг. П. Илић.

Народне школе у Пироту и округу пирошском до ослобођења 1877. са старинским записима и белешкама о пиротској епархији. Написао Владимир М. Николић шк. надз. Издање окр. одбора окр. пиротског. Цена 20 дин. Ср. Карловвци 1924.

Слободан Јовановић, Влада Милана Обреновића, књ. 1. (1868—1878) Београд. Издање књижаре Геце О. Кона. Цена 100 дин, 1926.