Učitelj

450 Угри то ет

Мих. Срешеновић, У уредништву „Звезде“ — призор из редакцијског живота — прештампано из „Учитеља“. 1926. Београд. Цена 5 дин.

Милан Вукасовић, Живоашњско царство, причице за децу Издање књижаре Рајковића и Ћуковића. Београд 1926. Цена 5 дин.

Рад. Лазаревић учит. Учитељски Испити [и 1 свеска. Издање књижаре Рајковића и Ћуковића. Београд 1926. Цена 6 дин.

Данпца Бандић, Зачарани шегрт. Издање књижаре Рајковића и Ћуковића 1925, г. Цена 12 дин.

Др. Харолд Хефданг, Уџбеник историје новије философије. Превео Владан Максимовић проф. Универзитета, друго прерађено издање. Београд 1926. Издцање књижаре Рајковића.

Милан Рабреновић и Милан Палуревић, Адмичистрацаја за ђаке учит. школа и наставнике основних и грађанских школа. Издање књижаре Рајковић и Ћуковић. Београд 1926

БЕЛЕШНЕ

Св. Савске прославе. И ове године прослављена је врло свечано Св. Савска школска прослава у свима школама у којима уче деца православне вере, у целој нашој држави. Нарочито је Св, савска прослава издвојила својом импозантношћу и лепотом у престоници. Најсвечанија прослава је била на Универзитету. Приликом те прославе су основане и две велике задужбине. Њ. В. Краљ је својим писмом доставио ректору Универзитета своју жељу да подигне још у току ове године о своме трошку Студентски Дом, у коме ће сиромашни студенти Универзитета бесплатно становати а београдски трговац Г. Лука Ћеловић доставио је своје писмено завештање којим цело своје имање у вредности више од 30 милијуна динара оставља Београдском Универзитету за његове потребе.

Св. Савске прославе у учитељским школама изведене су у очи Св. Саве а све гимназије и основне школе као и равни просветни домови и установе прославили су Св, Саву преи после · подне.

У београдским основ. школама свуда су изведени сјајни