Učitelj

80 У чтиткељ

ин

борци, које са пута да послуже струци и народу ништа није могло да омете до смрти. Мир нека је пепелу њиховом.

Допунски испити. — Учитељи стране народности, који су свршили учитељску школу пре 1918. г. а наше их је Министарство Просвете поставило за наставнике, дужни су да. полажу испит из нацаоналне групе предмета, који ће бити у октобру т. г. Пријаве се примају до 90. септембра т. г.

Надзорничко питање. — Због штедње, овогодишњим бучетом наређено је, да се досадашњи број школских надзорника смањи за 66 Како би овим школски надзор био онемогућен, у Министарству Просвете носе се мишљу, да место ових редуцираних надзорника поставе исто толико управитеља школа чија ће дужност бити иста као и надзор ничка. И из овога се види, како се на просвети не може и

не треба штедети. Вуј. Петковић.

Штампарске грешке. — У последњој свесци за мај мес. пр. године. На стр. 658 горе, при крају четвртог реда стоји; „без да је његов дух ит.Д. Међутим треба без размишљања. После тачке треба да стоји: Несвестан да је:

На истој страни у средини: „Али ни то није сугестија“. Треба после али изоставити „Ни“.

Стр. 661. у последњој реченици другог одељка стоји: „Међутим појава одлучно...“ Треба место; „одлучно“ „одлучног“. На стр. 668 при крају последње реченице одељка у средини место „обичну“ треба „обилну“.

На истој страни у последњој реченици при дну недовршену реч „спро“ треба да замени реч „спроводи“.

На завршетку члан на стр. 675. у претпоследњој реченици место „могуће“ треба да стоји „немогуће“, а у последњој реченици место „претерано“ треба „претежно“.

(Пн

Власник за Учиит. Удружење Уредник Ј. С. Учитеља МИХ. М. СТАНОЈЕВИЋ ВЛАДА К. ПЕТРОБИЋ Смиљанићева 35. Београд