Beogradske opštinske novine

3

У ВКОГРАДУ ПОНЕДЕЉАК 2б ЈАНУАЈРА 1888 ГОД.

год^н

БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

ИЗЛАЗИ НЕДЕЉНО ЈЕДАНПУТ НА ТАЕАКУ;: Цена ва Србију: НА ГОДИНУ 6 дин. НА ПОЛА ГОДИНЕ 3 ДИН. 3& СТРАНЕ 8ЕМЉЕ НА ГОДИНУ . . 9 ДИН.

УРЕДНИШТВО и АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Цена је огласима 6 дин. пара од врсте Претилату ваља слати уиутницом на оиштгтски суд а све коресаонденције на уредника РУКОПИСИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ. Непдаћена пиома не примају се.

Указом Његовога Величанства Краља Србије Милана Првог, од 11. ов. месеца, наређено је да се Народна Скупштина, изабрана за скупштииску пе* риоду 1887., 1888. и 1889. годину расиусти, па основу I одељка чл. 78. устава земаљског а по одредби иоследњег одељка чл. 113. закона о нословноме реду скупштинском; и да се на дан 21. Фебруара т. г. изврше нови избори. Према томе и обзиром на 25. члан изборнога скунштинског закона, Суд онштине вар. Београда иозива грађане ове вароши, да 21. Фебруара ове године дођу у општинску дворану на ИЗВОРНУ СКУПШТИНУ ради избора два посланика за варош Београд за трогодишњу (1887., 1888., 1889. годину) скупштинску иериоду.

Изборна скупштина отвориће се у 8 часова из јутра тачио, као гпто наређује 27. члан изборног закона. На изб 0 рној скупштинп за избор иосланика, има право гласа сваки срш еки грађанин, који је ггунолетан и гглаћа држави грађански данак на имање, рад или приход — Грађански данак сматра се да плаћа онај, који гго закону о непосредноме ггорезу даје ггреко 15 динара на годину (чл. 46 устава, чл. 17. изборног скупштинског закона и чл. 95 зак. о непосредном ггорезу). — Они који су ослобођени од илаћања ггорезе, нису лигпени права на бирање, ако им оно иначе приггада. По гласу чл. 18-ог изборног закона скупштинског, не могу да бирају ноеланике :