Beogradske opštinske novine

18

а.) Скитајући се цигани; б.) Они, који стоје код других у служби нод платом или издржањем, а по закону о неносредном порезу плаћају мање од 15 динара иорез е годишње; в.) Који су осуђени због злочинства, за време докле се не новрате у права; г.) који су осуђени због преступа, па овај доноси губитак грађанске части, за време док траје губитак ирава; д.) који се налазе у затвору или пригвору судскоме, због злочинства или преступа поменутог у тачци в.) и г.); ђ.) они, који су судском пресудом осуђени да су злоупотребом своје власти, иретњом, поклоном или обећањем поклона за себе или другога радили да за иосланике или поверенике изабрани буду, или они, о којима се докаже, да су свој глас нродали — за време докле је пресуда одредила; ж.) они, над којима је стециште отворено, до свршетка; з.) они, који су под старатељством, и најзад ј.) они, којима последња тачка 48. члана устава бирање забрањује.

Сваки бирач може бити изабран за народнога носланика ако иоред глав* них има још и ове услове: а.) да је навршио 30 година; б.) да плаћа годишње преко 30 динара у име непосредних пореза и в.) да не спада у изузете 48*им чланом устава земаљског.

Гласање ће почети, чим се отвори изборна скугпптина, дакле у 8 часова из јутра и трајати непрекидно до заласка сунца; а тада ће бирачки одбор, ма да сви бирачи нису дошли и гласали, ио чл. 33*ем изборнога закона скупштињ ског решити и огласити: да је изборна скупштина свршена. Сваки бирач може само лично дати свој глас. — Азбучни спискови бњ рача изложени су на углед у канцеларијама пореског књиговодства оиштинског надлештва, где ее могу разгледати иреко целога дана.

По одлуци управне седнице суда онштине вар. Београда од 12. Јануара 1888 год. АБр. 29ПРЕДСЕДНИК ЕЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЖИВКО КАРАБИБЕРОВИЋ ДЕЛОВОЂ Спасо Хаџи-Рист